Ahmet Çakır vefat etti

Spor yazarı ve gazeteci Ahmet Çakır hayatını kaybetti. Şubat 2022’de beyin tümörü nedeniyle ameliyat geçiren Çakır, son iki buçuk yıldır tedavi görmekteydi.

Ahmet Çakır vefat etti
Yayınlanma:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Çakır için yaptığı paylaşımda, "Yazdığı kitaplarla spor basınının en üretken isimlerinden biri olan Ahmet Çakır, spor medyasına yönetici, yazar ve yorumcu olarak çok önemli katkılarda bulunmuştu" ifadelerine yer verdi.

Galatasaray Kulübü de Ahmet Çakır için başsağlığı mesajı yayımladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, Çakır'ı son günlerinde evinde ziyaret etti. Tongsir, sosyal medya hesabından, "Ahmet Çakır bir dönem önceki TSYD seçiminde rakibimdi. Hep centilmendi, rakip olduk ama düşman olmadık. Rahatsız olan Ahmet kardeşimi evinde ziyaret ettim. Şifalar diliyorum" mesajını paylaştı.

1952 yılında Kastamonu’da doğan Ahmet Çakır, 1960 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. 1969 yılında öğrenim gördüğü Sultanahmet Ticaret Lisesi'nden ayrıldıktan sonra askere gitti. 1978’de Beyoğlu Akşam Lisesi'ni ve 1982’de İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu tamamladı. Çakır, gazetecilik kariyerinde Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde çalıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.