Amatör Spor Haftası başladı

5-11 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Amatör Spor Haftasının açılış törenine İl Müdürü Mustafa Çelik, şube müdürleri, antrenör ve sporcularımız katıldı.

Amatör Spor Haftası başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2013’ten bu yana amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesini sağlamak amacıyla Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunu ile ortaklaşa düzenlediği “Amatör Spor Haftası” Ulus Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı.

ETKİNLİKLER 11 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK

5-11 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Amatör Spor Haftasının açılış törenine İl Müdürü Mustafa Çelik, şube müdürleri, antrenör ve sporcularımız katıldı. Pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleşen tören İl Müdürü Çelik'in Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi. Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası 11 Ekim’e kadar devam edecek.

amatör-spor-haftasi-11.jpg

ÜLKE SPORUNUN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Amatör Spor Haftası’nın başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak hayata geçirdikleri bu önemli ve değerli organizasyonun, ülke sporunun gelişimine büyük katkı sağladığına işaret etti. Katılımcıları sporun güzellikleriyle buluşturan Amatör Spor Haftası’nı pandeminin gölgesinde olsa da bu yılda coşkuyla kutlayacaklarını belirten Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin bir spor ülkesi olarak geleceğe yürüyüşünde büyük bir role sahip olan amatör sporun gelişimi adına önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Bakan Kasapoğlu, ‘’Sporun tabana yayılmasını, halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasını, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasını hedefliyoruz. Bu amaç için de amatör spor kulüplerine her türlü desteği veriyor, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının yetiştirilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" diye konuştu.

BİRLİKTE SPOR YAPAN BİR ÜLKE OLACAĞIZ

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana gerek gençlik yatırımları, gerek sportif yatırımlar açısından önemli bir aşama kaydettiğini dile getirerek, 7’den 70’e herkesin bu tesisleri doldurmasını istedi. Bakan Kasapoğlu, “Bu tesisleri dolduracağız. Kadın, erkek, genç, yaşlı spor yapan bir ülke olacağız 7’den 70’e günlük yaşamının bir kısmını sporla geçiren, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm toplumun spora erişimini sağlayacağız. Her branşta, her alanda hem şampiyonlar yetiştireceğiz hem de spor yapan bir toplum olarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.