Ankaragücü: Aldığı karar İbrahim Akdağ’ı bağlar 

Spor Toto Süper Lig’in 2020-2021 Sezonu’nu 40 maçta topladığı 38 puanla 19’uncu sırada bitiren ve küme düşen MKE Ankaragücü’nde yaprak dökümü devam ediyor.

Ankaragücü: Aldığı karar İbrahim Akdağ’ı bağlar 
Yayınlanma:
Güncelleme:

Birçok futbolcusu ile yollarını ayıran Başkent ekibinden ayrılan son isim İbrahim Akdağ oldu. 2020-2021 sezonu devre arasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan, Ankaragücü’ne transfer olan İbrahim Akdağ, 2020/2021 sezonunda  Süper Lig'de 30 maça çıktı ve 2 gol 1 asist katkısı yaptı. Tecrübeli oyuncu, kariyerinde daha önce Ümraniyespor, Darıca Gençlerbirliği ve Çubukspor forması da giymişti. 

İSTEMEYEREK AYRILIYORUM 

Öte yandan devre arasında katıldığı Ankaragücü forması ile 18 maçta 2 gol atan İbrahim Akdağ, transferi açıklandığında taraftarın tepkisini çekmişti. İnstagramdan yaptığı veda açıklamasında buna da değinen 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, transferinde bizzat etkisi olan Faruk Koca'ya da teşekkürler edip taraftarın başkan Faruk Koca'ya sahip çıkmasını istedi.  İbrahim Akdağ'ın kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı veda açıklaması şöyle, “Gururlu güçlü Ankaragücü camiası, bu büyük camiaya gelirken beni kabullenmeyip tepki göstermiştiniz, ancak sahadaki mücadelemle sizinle birlikte bir bütün olacağımı o kadar iyi biliyordum ki o tepkilere rağmen anlaştım ve sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Sahada yerli ve yabancı ayırt etmeden savaşanın hakkını eksiksiz veriyorsunuz. Bu yüzden sizleri hiç unutmayacağım. Bu takım aklın alamayacağı şekilde küme düştü. Benim adetlerimde bırakıp kaçmak yoktur. Ama geçmişte yaşadığım acı tecrübe bunu yapmaya beni itti maalesef. Burada kalmam için her şeyi yapan ve bu formayla tanışmama vesile olan Faruk Koca Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ona sahip çıkın” ifadelerini kullandı. 

KULÜPTEN ALACAĞI YOK 

Öte yandan sosyal medya üzerinden Ankaragücü’nden ayrıldığını açıklayan İbrahim Akdağ’ın açıklamaları sonrası MKE Ankaragücü Kulübü bir basın açıklaması yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Takımdan ayrıldığını açıklayan futbolcusu İbrahim Akdağ'ın bu kararının kendisini bağladığını, oyuncunun tazminat ödemesi koşuluyla sözleşmesini tek taraflı feshedebileceğini bildirdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, sosyal medyası üzerinden kulüpten ayrıldığını duyuran 30 yaşındaki futbolcunun kararının kendisini bağladığı” belirtildi. 

TAZMİNATI ÖDESİN GİTSİN 

İbrahim Akdağ'ın açıklamasının üzüntüyle karşılandığı aktarılan açıklamada, “Her futbolcumuzun, sözleşmesini tazminat ödemek koşuluyla tek taraflı feshetme hakkı saklı kalmaktadır. İbrahim Akdağ'ın kulübümüzden herhangi bir alacağı bulunmamaktadır. Bu konuda kulübümüzün bilgisi dışında yaptığı açıklama İbrahim Akdağ'ın kendisini bağlamaktadır. Kimse Ankaragücü'nden büyük değildir” ifadelerine yer verildi. 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.