Ankaragücü bu sezon ilk İstanbul zaferi için sahada: Fenerbahçe Ankaragücü maçında kaybederse lider değişir!

Trendyol Süper Ligin 23. haftasında iki sarı-lacivertli takım karşı karşıya geliyor. Ankaragücü, Fenerbahçe deplasmanına çıkıyor.

Ankaragücü bu sezon ilk İstanbul zaferi için sahada: Fenerbahçe Ankaragücü maçında kaybederse lider değişir!
Yayınlanma:

MKE Ankaragücü, son haftalarda oldukça formda. Ligde 4 maçta 8 puan toplayan Ankaragücü, son 10 maçta ise sadece tek mağlubiyet aldı. Ankaragücü ligde son 5 deplasman maçında da mağlubiyet almadı.

Son 10 maçta tek mağlubiyet alan Ankaragücü bu maçlarda hiç 2 gol yemedi. Ankaragücü İstanbul takımlarına karşı kabus gibi başladığı sezonda son iki İstanbullu rakibine karşı 3 puanla sahadan ayrıldı. Bu iki maçta da Eryaman'da sahaya çıkan Ankaragücü, İstanbul'da ise bu sezon galibiyet alamadı.

7 kez İstanbul'da sahaya çıkan Ankaragücü bu maçlarda sadece 4 puan aldı. Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Ankaragücü iyi mücadele etmişti. Ankaragücü İstanbul'da son galibiyetini ise 21 Mayıs 2023'te Ümraniyespor'a karşı almıştı.

İSTANBULDAKİ SON GALİBİYETTE İSMAİL KARTAL İMZASI

İki takım arasındaki son 10 maçta Fenerbahçe 7 , Ankaragücü 2 galibiyet alırken 1 maç da berabere bitti. Ankaragücü'nün Fenerbahçe'yi İstanbul'da mağlup ettiği son maçta takvimler 28 Ekim 2018'i skor tabelası ise 3-1'i gösteriyordu. O maçta Ankaragücü Teknik Direktörü şu an Fenerbahçe'yi çalıştıran İsmail Kartal'dı.

TEKNİK DİREKTÖRLER ESKİ TAKIMINA KARŞI...

Her iki teknik adam da eski takımlarına karşı sahaya çıkarken iki çalıştırıcı da Fenerbahçeli.
Teknik Direktörlük kariyerine Fenerbahçe ile başlayan Belözoğlu, Fenerbahçe'ye karşı 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet alırken İsmail Kartal da Ankaragücü'ne karşı 3 maçta 2 kez kazandı.

Fenerbahçe- MKE Ankaragücü maçı bu akşam saat 19.00'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek.

Mücadelenin ilk yarısı büyük bir heyecana sahne olurken 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Ankaragücü'nün golünü Tolga Ciğerci penaltıdan atarken, Fenerbahçe'nin golleri Cengiz Ünder'den geldi.

Ankaragücü kalecisi Bahadır ise kurtarışları ile ilk yarının yıldızı oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.