Ankaragücü emin adımlarla

Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 34’üncü haftasında deplasmanda haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Balıkesirspor’u 2-0 yenerek liderlik koltuğunu korudu.

Ankaragücü emin adımlarla
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 34’üncü haftasında deplasmanda haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Balıkesirspor’u 2-0 yenerek liderlik koltuğunu korudu.

Spor Toto 1. Lig'in 34. haftasında Balıkesirspor evinde Ankaragücü'nü konuk etti. Küme düşmeyi garantilemiş olan Balıkesirspor rakibi karşısında varlık gösteremedi ve Ankaragücü 2-0'lık skorla 3 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-lacivertli ekip Kwabena ve Yasin Güreler'in kaydettiği goller sonrası gelen 3 puan ile liderliğe yükseldi.

Spor Toto Birinci Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren MKE Ankaragücü 34’üncü haftada deplasmanda haftalar önce ligden düşmesi kesinleşen Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Balıkesir Atatürk Stadı’nda oynanan mücadeleyi Direnç Tonusluoğlu, Emir Eray Eyisoy ve Ogün Kamacı hakem üçlüsü yönetti.

MAÇTA 3 GOL VARDI

Mücadelenin doksan dakikası boyunca rakibine göre daha iyi bir futbol ortaya koyan Başkent ekibi rakibini 13’üncü dakikada Owusu Kwabena ve 69. dakikada Yasin Güreler’in kaydettiği gollerle 2-0 yenerek liderlik koltuğun Bereket Sigorta Ümraniyespor’dan geri aldı. Doksan dakika boyunca mücadelesini bırakmayan sarı lacivertliler son dört haftaya en yakın rakibi Ümraniyespor’un 3 puan önünde liderliğini sürdürdü.

RAKİP SAMSUNSPOR

Bu galibiyetin ardından puanını 66'ya çıkaran Ankaragücü liderliğe yükseldi. Balıkesirspor ise 12 puanda kaldı. Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 35’inci haftasında 1 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da sahasında Yılport Samsunspor’u konuk ederken, Balıkesirspor da yine 1 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da bir diğer şampiyonluk adayı Bereket Sigorta Ümraniyespor’u ile üç puan mücadelesi verecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Balıkesirspor ile MKE Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 34’üncü haftasında kozlarını paylaştı. Ligden düşmesi daha önce düşmesi kesinleşen ev sahibi ile Başkent ekibinin mücadelesinin ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde başladı.

Mücadelenin 12’inci dakikası oynanırken Ankaragücü öne geçti. Bu dakika içinde Balıkesirspor defansın arkasına sarkan Owusu Kwabena, topla buluşur buluşmaz şutunu kaleye gönderdi. Önde yakalanan kaleci Yasin Yiğit Berber müdahale edemeyince meşin yuvarlak ağlara gitti bu golle Ankaragücü 0-1 öne geçti. İki takımın atakları başka gol getirmeyince ilk yarı Ankaragücü’nün 0-1 üstünlüğü ile sona erdi.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin ikinci yarısında farkı artırmak için baskılı bir oyunla başlayan Ankaragücü rakip kalede baskı kurdu. Mücadelenin 70’inci dakikasında Başkent ekibi farkı ikiye çıkardı. Bu dakika içinde ani gelişen Ankaragücü atağından Balıkesirspor savunmasının arkasına sarkan Yasin Güreler’in altı pas içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarparak ağlara gidince sarı lacivertliler bu golle 0-2 öne geçti. Bu golden sonra orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçtan 0-2 galip ayrılan Ankaragücü şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşarak liderlik koltuğunu korudu.

STAT: Balıkesir Atatürk

HAKEMLER: Direnç Tonusluoğlu, Emir Eray Eyisoy, Ogün Kamacı

BALIKESİRSPOR: Yasin Yiğit Berber, Sedat Dursun, Doğa İşeri (Bedirhan Kolkoparan dk. 46), Berk Tosun (Muhammed Ali Doğan dk. 46), Ayberk Kaygısız, Güney Çelik Keleş, Batuhan İşçiler (Enes Karabulut dk. 85) , Hüseyin Kayabey, Hasan Can Bingül, İbrahim Halil Çolak (Sedat Yiğit Kurnaz dk. 81), Cumali Bişi

MKE ANKARAGÜCÜ: Bahadır Han Güngördü, Erdem Özgenç, Abdullah Durak, Şahverdi Çetin (Ali Kaan Güneren dk. 55), Owusu (Cem Ekinci dk. 71), Ariyibi (İshak Çakmak dk. 55), Yasin Güreler, Alperen Babacan, Bartolomeu (Mehmet Murat Uçar dk. 81), Yusuf Abdioğlu, Chahechouhe (Eren Derdiyok dk. 81)

GOLLER: Owusu (dk. 12), Yasin Güreler (dk 70) (MKE Ankaragücü)

SARI KARTLAR: Hasan Can Bingül (Balıkesirspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.