Ankaragücü Kadıköy’de Fenerbahçe’ye basit hatalarla kaybetti

Kaybetmeme alışkanlığı kazanan MKE Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında 2-1 mağlup oldu. Öne geçtiği maçta skoru koruyamayan Başkent ekibi iyi oynasa da basit hatalar sonucu belirledi.

Ankaragücü Kadıköy’de Fenerbahçe’ye basit hatalarla kaybetti
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ORHAN KEMAL ERKILIÇ

Ankaragücü, ligde bir Fenerbahçe deplasmanına yıllar sonra böylesine güçlü ve moralli gitti. Son 10 karşılaşmada 1 kez bileği bükülen, 4 maçtır kaybetmeyen Başkent ekibinin İstanbullu rakibi de bu kez farklıydı; Fenerbahçe’nin transferlerle ve şampiyonluk heyecanıyla iştahı kabarmıştı.

Bu maçın iki ekip için de kolay olması beklenemezdi. Üstelik Ankaragücü’nü iyi bilen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile İstanbul temsilcisini çok iyi tanıyan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun eski takımlarına yapacağı sürprizler de merak konusuydu.

İlk santra ile yeşil zemin üzerinde sarı-lacivert bir düello başladı…

İstanbul deplasmanında ilk 5 dakikada kalenizde gol görmemek moral ve taktik açıdan önemlidir. Ankaragücü bu süreçte ne gol yedi ne de pozisyon verdi! Bu dakikalarda sahadaki manzara Fenerbahçe’nin Ankaragücü’nü tarttığıydı…

Orta saha ve az ötesinde topu ileriye taşımak isteyen Ali Sowe, rakip savunmacılara “bana dikkat edin” mesajını ilk 10 dakika verdi. Üstelik oyunun orta alanındaki boşluk güzel bir maç olacağının da sinyaliydi.

ORTA SAHA BOŞLUĞU İLE BULUNAN HIZLI ATAK VE PENALTI AVANTAJI!..

İşte o boşluğu ilk meyvesini Ankaragücü 12. dakika kazandığı penaltı ile elde etti. Ankaragücü kaptanı Tolga Ciğerci, Avrupa’nın en iyi kalecilerinden biri olan Livakovic ile topu farklı köşelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra geriye yaslanan Ankaragücü’nün oyun kimliği değişti. Durum böyle olunca cezayı kesen ise 20. dakikada Cengiz Ünder oldu: 1-1.

Tribünler beraberlik golü ile kendini daha fazla hissettirdi. Bu moralle sağdan, soldan ortalar, korner atışları ile Ankaragücü’nü zorlayan Fenerbahçe, Başkent ekibinin atağa çıkmasına da izin vermedi.

ANKARAGÜCÜ KALECİSİ BAHADIR, KURTARIŞLARI İLE FARKI ÖNLEDİ

Maçta herkes kendini gösterirken 32. dakikada kaleci Bahadır ilk gelen şuta ‘dur’ dedi ama dönen topa gol vuruşunu yapan isim yine Cengiz Ünder oldu.

İki golden sonra yeniden hareketlenen Ankaragücü’nde Morutan 34’te direği geçemedi. Orta alanı tamamen boş bırakan iki ekip karşılıklı pozisyonlarla devreyi tamamlarken, Başkent ekibinin kalecisi Bahadır Güngördü çok önemli 3 kurtarış yaptı.

İKİNCİ YARI FRENE BASARAK BAŞLANDI

Yoğun tempo ve yüksek enerji ile geçen ilk yarının ardından ikinci yarı taktiksel anlamda daha önem kazandı.

Frene basan ve savunmada hata yapmak istemeyen iki takım zaman zaman kendini yoklasa da düşen performanslara oyuncu değişiklikleri ile müdahale etti iki teknik adam.

Her geçen dakika Ankaragücü için önce beraberlik umudu, sonra öne geçme şansı demekti. Fenerbahçe ise son dakikalarda bulduğu gollerle maçın her anında dikkat edilmesi gereken bir rakipti.

Ankaragücü 4’lü savunma ile Bahadır’ın önüne duvar örse de yetenekli ayaklar 3. golün peşini bırakmadı. 70. dakikaya gelindiğinde Ferdi, İsmail ve Szymanski ile sahadaki ağırlığını artırmak isteyen İstanbul temsilcisi, forvet değişikli ile hücum hattında hareketliliği hedefledi.

Orta alandaki boşluk ise özellikle Ankaragücü için şans olmaya devam edecek gibi görünüyordu.

Kalan 15 dakika öncesi Emre Belözoğlu, Bajic ve Mert Çetin’i oyuna sürerek sahadaki dizilimde küçük bir değişiklik ile beraberliği yakalamayı hedefledi.

İsmail Kartal ise elindeki zengin kadronun konforuyla her hamleye bir cevap vererek skor avantajını korumak ve geliştirmek istiyordu.

Son 10 dakikaya Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında 2-1’lik üstünlükle girerken gözler İstanbul ekibinin sahada verdiği boşluklardaydı!

Tam bu notu alırken Ankaragücü’nün artan baskısı, tribünlerden yükselen ıslıklar ile Macheda ve Atakan da Ankaragücü’nde oyuna girdi.

Bu dakikalarda hakem Cihan Aydın’ın çaldığı her düdük kimseyi memnun etmedi.

Verilen 4 dakikalık uzatma öncesi rakip kaleden uzak kalan Ankaragücü için beraberlik şansı azalıyordu.

Emre Mor ve Bahadır ile maçın son anında heyecan yaşansa da Ankaragücü 4 maç sonra kaybederek İstanbul’dan puansız döndü.

Oysa maç tam da Ankaragücü’nün istediği gibi başlamıştı. Skor avantajından sonra geriye yaslanmak ve basit hatalar Fenerbahçe’ye yaradı. Sonrasındaki çabalar ise sonuç vermedi.

Ankaragücü Kadıköy’de rakibine ezilmedi ama sonuçta haftayı puansız tamamladı.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.