Ankaragücü, ligin en formda takımlarından Alanyaspor'a karşı: Ankaragücü, Eryaman'da galibiyet serisini 3 maça çıkarmak istiyor

Ankaragücü, bu sezon ilk kez evinde üst üste üçüncü galibiyetini almak için Alanyaspor’u konuk edecek. Ankaragücü zorlu karşılaşmayı kazanarak küme düşme hattıyla arasındaki 4 puan farkı yukarıya çekmek istiyor.

Ankaragücü, ligin en formda takımlarından Alanyaspor'a karşı: Ankaragücü, Eryaman'da galibiyet serisini 3 maça çıkarmak istiyor
Yayınlanma:

Trendyol Süper Lig’in 35. Hafta açılış maçında Ankaragücü, Alanyaspor’u ağırlayacak. Sezonun ilk yarısında küme düşme hattındayken Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor şimdi ise Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor.

ALANYASPOR SON 7 MAÇTA 6 KEZ KAZANDI

Fatih Tekke ile adeta başka bir seviyeye çıkan Alanyaspor, Süper Lig’de son 7 maçının 6’sını kazandı ve sadece lider Galatasaray’a yenildi. Deplasmanda ise son 3 maçını kazanan ve son 5 deplasmanda mağlup olmayan Alanyaspor 48 puanla ligde sekizinci sırada ve dördüncü Başakşehir ile arasındaki fark 4.

Başkent Ankara’nın Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Ankaragücü, sezona Tolunay Kafkas ile başladıktan sonra kötü gidişatın ardından Emre Belözoğlu ile anlaşmıştı.

Kafkas yönetiminde bu sezon Ankara’da kazanamayan Ankaragücü, Belözoğlu geldikten sonra evinde Kayserispor ve Samsunspor’u yenmişti. O galibiyetlerin ardından Eryaman’da yine 5 maç galibiyet hasreti çeken Başkent’in sarı lacivertli temsilcisi daha sonra ise Kasımpaşa ve F. Karagümrük’ü iç sahada arka arkaya mağlup etmiş ve kötü gidişatı sonlandırmıştı. Daha sonra da evinde 3 toplamda da 7 maç kazanamayan Ankaragücü, bu sezonun en kötü serisini Başakşehir karşısında aldığı 2-1’lik zaferle sonlandırmış ve daha sonra Gaziantep FK’yi geriye düşse de 3-1 yenmeyi başarmıştı.

ANKARAGÜCÜ EVİNDE ÜÇTE ÜÇ PEŞİNDE

Ligin en fazla berabere kalan takımı olan Ankaragücü 34 maçta 14 beraberlik 12 yenilgi 8 galibiyet aldı. Bu sezon evinde 17 maçın 6’sını kazanan 7 kez de berabere kalan Ankaragücü ligde 38 puanla 14. sırada yer alıyor. Bu sezon evinde hiç üst üste 3 kez kazanamayan Ankaragücü Avrupa hedefini sürdüren Alanyaspor’u yenerek bunu başarmak istiyor.

İki takım daha önce 9’u Süper Lig’de olmak üzere 13 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 3 kez kazanan 1 de beraberlik alan Ankaragücü evinde ise 6 maçta sadece 1 kez kazandı. Rakibine karşı evinde tek galibiyetini geçen sezon Sedat Ağçay yönetiminde Ali Sowe ve Milson’un golleriyle alan Ankaragücü sezonun ilk yarısında yoğun yağış sebebiyle ligin en ilginç maçlarından biri olan karşılaşmada Alanyaspor deplasmanından Radakovic’in kafa golüyle 1 puanla dönmüştü.

BELÖZOĞLU ALANYASPOR'A KARŞI 1 KEZ KAZANDI

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu daha önce Alanyaspor’la teknik direktör olarak 6 kez karşılaştı. Bu maçlarda 1 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyet alan Belözoğlu tek galibiyetini Başakşehir Teknik Direktörü iken 2022-2023 sezonunda almıştı. Belözoğlu bu sezonun ilk maçında da Başakşehir Teknik Direktörü olarak deplasmanda Alanyaspor’a 2-0 yenilmişti.

Emre Belözoğlu ile Fatih Tekke arasında ise 2 maç oynandı ve bu maçlarda 1 kez Tekke’nin takımı kazanırken bir kez de berabere bitti.

Zorlu karşılaşmada genç hakem Emre Kargın düdük çalacak. Bu sezon 7'si 1. Lig 6'sı Süper Lig olmak üzere 15 maç yöneten Kargın, sezonun ikinci yarısında yükseldiği Süper Lig'de hiç Ankaragücü maçı yönetmezken Alanyaspor'un 1-1'lik Hatayspor ve 1-0 kazandığı Kayserispor maçlarını yönetti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.