Ankaragücü neden küme düştü: Yönetim, teknik direktörler ve korkunç hedef maç istatistiği

Ankaragücü için anadolugazete.com.tr ‘de 9 Mart’ta “Tehlike çanları çalıyor” diyerek bir fikstür analizi paylaşmıştık Emre Belözoğlu’nu yerine geldiği Tolunay Kafkas ile karşılaştırmış ve benzer performans sergilediklerini; bu performansın Tolunay Kafkas’ı koltuğundan ettiğini söylemiştik.

Ankaragücü neden küme düştü: Yönetim, teknik direktörler ve korkunç hedef maç istatistiği
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

9 Mart’tan bugüne neredeyse iki buçuk aylık bir süreç geçti ve Ankaragücü ligin son haftasında küme düştü.

EMRE BELÖZOĞLU VE BAŞAKŞEHİR-ANKARAGÜCÜ BENZERLİĞİ

Emre Belözoğlu son haftalarda ne zaman gol yense ağlamaklı bir yüz ifadesiyle kameralara yakalanıyor. İsyan ediyor, Allah’ın kendisinin belasını vermesini gerektiğini söylüyor bağıra bağıra ama bir şey değişmiyor. Hatayspor maçında son dakikada yenen gol ve Trabzonspor maçında 2-2 ve sonrasında bunu net şekilde gördük. Bu görüntünün saha içindeki futbolcular ve maçı izleyen taraftarlar için iyi bir izlenim bırakmadığını tahmin etmek de zor değil.

Emre Belözoğlu’nun ligin son haftasında Trabzonspor maçı kadrosu açıklanmadan futbolcu G. Rodrigues’in kendisine yönelik ‘formada adaletsizlik’ yorumu Başakşehir’de futbolcularla yaşadığı iddia edilen sorunun bir benzeriydi. Futbolcularla ilişkisinin çok iyi olmadığı yorumları yapabileceğimiz Emre Belözoğlu’nun Ankara basınıyla da Pendikspor maçı sonrası basın toplantısında sorun yaşaması benzer sorunları Başakşehir’de de yaşadığını akıllara getiriyor. Emre Belözoğlu’nun Ankaragücü’nde yaşadığı sorunlar Ankara’ya ve Ankaragücü’ne özgü sorunlar değil gibi görünüyor.

BELÖZOĞLU'NUN PENDİKSPOR MAÇI SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMA...

Emre Belözoğlu’nun Trabzonspor maçı öncesi G. Rodrigues’in açıklamalarıyla gün yüzüne çıkan futbolcularla arasındaki sorun aslında Pendikspor maçı sonrası bir şekilde hissediliyordu. Belözoğlu, 0-0 biten Pendikspor maçı sonrası “Elimizde çok küçük bir avantaj mı artık avantaj değil mi bilmiyorum bir şey kaldı, onu artık hafta sonu değerlendireceğiz mi değerlendiremeyeceğiz mi, ben de dahil bunu oyuncular ne kadar isteyecek, arzulayacak hep beraber göreceğiz…” demişti.

Belözoğlu’nun bu açıklaması sonrası konsantrasyon, motivasyon ve birliktelik anlamında bir sorun yaşandığı ve aslında Ankaragücü’nün işinin ne denli zor olduğu ortaya çıkıyordu. Belözoğlu aynı basın toplantısında “Emre Belözoğlu’su olanın her zaman bir ‘kötü adamı’ vardır. Ben buna alışkınım” ifadesi de bir şeyleri anlatıyordu.

‘TARİHİN EN İYİ YÖNETİMİ’ SÖYLEMİ VE HAKEME YUMRUK FACİASI

Ankaragücü’nde ara ara böyle söylemler olur. Taraftar da bu lakabı çok sever ve ne zaman bir yönetim ufak tefek iyi işler yapsa “tarihin en iyi yönetimi” olur. Ancak bu kez iyi yapılan iş yok denecek kadar azdı. Fatih Mert’in Faruk Koca’nın sırayla aldığı bu ünvanda, sahada hakem yumruklayarak Ankaragücü’ne büyük ceza aldıran başkanı ve yönetimini de aynı ünvanla bağra basmak bugün yaşanan sürecin habercisiydi. Ankaragücü, yıllardır transfer ettiği hiçbir futbolcudan uzun yıllar faydalanamadı. Bunu her sezon sahaya çıkan ilk 11'lerden de görmek mümkün. Ayrıca Ankaragücü'nün bu sezon kanat rotasyonunu geniş tutmasına rağmen sağ bekte Kitsiou-Atakan dışında kimsenin olmaması, sol beke devre arasında dahi 3 tane transfer yapılmış olmasına rağmen Hanousek dışında kimseden istikrarlı performans alınaması ve stoper rotasyonunda Radakovic, Mujakic, Mert ve Atakan dışında kimsenin olmaması ve bu isimlerin yeterli seviyeye uzak olması küme düşüren diğer detaylar oldu.

Ankaragücü’nü seyircisiz maçlara mahkûm eden Faruk Koca bugün eleştiriliyor. O gün eleştirenler ise Ankaragücü düşmanı olarak lanse ediliyor ve sosyal medyada linç ediliyordu. Gazeteciler bile bir şiddet eylemini hemşericilikle ya da başka türlü gerekçelerle savunabiliyordu.

ANKARAGÜCÜ, HEDEF MAÇLARDA SADECE 1 GALİBİYET ALDI

O günden bugüne gelirken sonucun bu olacağına dair şüpheler hiç de az değildi ve Ankaragücü’nün hedef maçların neredeyse hiçbirini kazanamaması bu şüpheyi daha da güçlü hale getirdi. Ankaragücü küme düşen takımlardan sadece Fatih Karagümrük’ü bir maçta yendi. Ankaragücü, ligi 16 puanla tamamlayan İstanbulspor’a karşı iki maçta sadece 1 puan alırken, küme düşen Pendikspor’a karşı da iki maçta 2 puan aldı. Ankaragücü’nün ligde kalmak için altına alması gereken takımlardan Konyaspor’a ve Hatayspor’a karşı iki maçta 1’er puan aldığını da belirtmek gerekiyor.

Hal böyle olunca 5 direkt rakip Fatih Karagümrük, İstanbulspor, Pendikspor, Konyaspor ve Hatayspor’dan toplam 10 maçta 9 puan alan Ankaragücü’nün düşmesi hiç de şaşırtıcı olmuyor.

TOLUNAY KAFKAS- EMRE BELÖZOĞLU VE KORKUNÇ SEZON SONU PERFORMANSI

Sezona Tolunay Kafkas’la başlayan Ankaragücü’nde ne Tolunay Kafkas ne Emre Belözoğlu ligde kalacak puan ortalamasını yakalayamadı.

Ankaragücü ile sezona başlayan Tolunay Kafkas, ardından küme düşen diğer takım olan Fatih Karagümrük’e geçti. Kafkas, bu sezon küme düşen iki takımda 16 lig maçında 1.06 ortalamasıyla 17 puan topladı. Emre Belözoğlu ise Başakşehir ve Ankaragücü ile 33 lig maçında 1.03 ortalamasıyla 34 puan topladı.

Süper Lig'de kalan son takım Konyaspor ise 1.07 puan ortalamasıyla 41 puanla ligde kaldı. Ne Kafkas ne de Belözoğlu bu puan ortalamasını yakalayamadı ve Ankaragücü düştü.

Ankaragücü 6’sı Süper Lig maçı olmak üzere son 8 maçında galip gelemedi. Son galibiyetini 13 Nisan’da Gaziantep FK’ye karşı alan Başkent temsilcisi o maçta rakibine tek isabetli şut şansı vermiş ve 1-0 geriye düştüğü maçta yüzde 70 topa sahip olarak sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Ankaragücü deplasmanda ise 2024 yılında hiç kazanamadı. Son 12 deplasman maçını kazanamayan Ankaragücü, Kasım ayından sezon sonuna kadar dış sahada galip gelmedi ve sadece Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarını kazandı.

Ankaragücü, TFF 1.Lig’te son olarak 2021-2022 sezonunda mücadele etmiş ve o sene düştüğü ligden 70 puanla şampiyon olarak çıkmıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.