Ankaragücü nefes aldı

Ankaragücü Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek küme düşme hattının üstüne çıktı. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Atakan Çankaya ve 45'te Daniel Lukasik attı.

Ankaragücü nefes aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaragücü Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor'u 2-1 mağlup ederek küme düşme hattının üstüne çıktı. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Atakan Çankaya ve 45'te Daniel Lukasik attı.

Süper Lig'de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Denizlispor ile MKE Ankaragücü, Denizli Atatürk Stadı’nda kozlarını paylaştı. Özgür Yankaya, Esat Sancaktar, Candaş Elbil hakem üçlüsünün yönettiği zorlu mücadelede sonunda Ankaragücü, rakibini 2-1 yenerek son 5 maçtaki 3. galibiyetini alırken Denizlispor'un 2 maçlık galibiyet hasreti sona erdi. İlk yarısını 2-0 önde tamamlayan Başkent ekibi kalesinde mücadelenin son anlarından sıkıntı yaşasa da Denizli’den üç puanla dönerek sezon başından bu yana ilk kez düşme potasının üstüne çıktı.

12 PUANA YÜKSELDİ

Mücadeleye fırtına gibi başlayan Ankaragücü'ne galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Atakan Çankaya ve 45’inci dakikada Daniel Lukasik atarken, Denizlispor'un tek sayısı ise 80. dakikada Recep Niyaz'dan geldi. Bu galibiyetin ardından Ankaragücü, puanını 12'ye çıkartırken maç fazlasıyla küme düşme hattının üzerine çıkıp 17’inci sıraya çıkarken, Yalçın Koşukavak ile ilk yenilgisini alan Denizlispor ise 12 puanda kalıp averajla ligde 18’inci sırada kaldı.

RAKİP MALATYASPOR

Denizlispor’u deplasmanda 2-1 yenerek uzun bir aranın ardından ligin alt sıralarından kurtulma yolunda büyük bir adım atan MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 16’ıncı haftasında sahasında 2 Ocak Cumartesi günü saat 16.00’da Yeni Malatyaspor’u konuk ederken, Yukatel Denizlispor da yine 2 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Demir Grup Sivasspor’un konuğu olacak. Hatırlanacağı üzere Başkent ekibi ligin 14’üncü haftasında sahasında Beşiktaş karşısında ortaya iyi bir futbol koymasına karşın rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamamıştı.

İLK YARIDA GOL YOK

İki takımında kontrollü bir futbolla başladığı mücadelenin ilk yarısında yakaladığı fırsatları iyi değerlendiren Ankaragücü bu devrede bulduğu iki golle rakibinin direncini kırmayı başardı. Hızlı forvetleri ile rakip kalede tehlikeli ataklar geliştiren sarı lacivertliler attığı kadar gol fırsatını cömertçe harcayarak daha farklı bir skorla soyunma odasına gitme fırsatını da kullanamamış oldu.

HEYECAN DİNMEDİ

İkinci yarıda ev sahibi Yukatel Denizlispor ilk yarıda silik bir futbol ortaya koyarken ikinci yarıdaki futbolu ile Ankaragücü kalesinde gol pozisyonları buldu. Zaman zaman kalesinde sıkıntılar yaşamasına karşın mücadelenin son anlarından Recep Niyaz ile bir gol bulmasına karşın ikinci golü atamayınca sahasında mağlup olmaktan kurtulamadı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.