Avrupa Ligi başlıyor... Yeni formatta neler var?

Avrupa Ligi macerası bu sezon yeni düzeniyle devam ediyor. İlk kez 36 takımlı lig formatı uygulanacak kupadaki değişiklikler sistemi tamamen farklılaştıracak. Galatasaray'ın bu akşam ilk kez sahada olacağı yeni düzendeki değişiklikleri sizler için derledik...

Avrupa Ligi başlıyor... Yeni formatta neler var?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

UEFA Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu heyecanı başlıyor. Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, turnuvanın grup aşamasında sahne alacak. Bu sezon, Hollanda'dan 3 takım katılırken; Almanya, Belçika, Çekya, Fransa, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz ve Yunanistan’dan ikişer takım mücadele edecek. Ayrıca Azerbaycan, Bulgaristan, Danimarka, Macaristan, İsrail, Letonya, Norveç, Romanya, İskoçya ve Ukrayna'dan birer takım da turnuvada yer alacak.

GRUP AŞAMASI TARİH OLDU

Format değişikliği yapılan UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 36 takım mücadele edecek. Grup aşamasında her takım 8 maç oynayacak ve bu maçlar sonunda ilk 8 sırada yer alan ekipler doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24. sıralar arasında yer alan 16 takım ise çift maçlı eleme turunda son 16'ya kalmak için karşı karşıya gelecek. İlk 24'ün dışında kalan takımlar ise turnuvaya veda edecek.

GALATASARAY BUGÜN SAHNE ALIYOR

İlk maçların 25-26 Eylül'de oynanacağı Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu, 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao şehrindeki final maçıyla noktalanacak.

Temsilcilerimizden Galatasaray bugün saat 22.00'de kendi evinde PAOK'u ağırlayacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.