Avrupa'da şampiyonluk yarışı kızışıyor: Manchester derbisi nefes kesti | Bayer Leverkusen Almanya'da peri masalına devam ediyor!

Avrupa'nın beş büyük futbol ülkesinde heyecan dolu bir hafta sonu geride kaldı. Bundesliga'dan Premier Lig'e, La Liga'dan Serie A'ya ve Ligue 1'de birbirinden önemli mücadeleler yaşandı. İşte, haftanın öne çıkanları...

Avrupa'da şampiyonluk yarışı kızışıyor: Manchester derbisi nefes kesti | Bayer Leverkusen Almanya'da peri masalına devam ediyor!
Yayınlanma:

Avrupa'nın 5 büyük liginde mücadele devam etti. Sezon sonuna doğru ilerlerken liglerde heyecan sürüyor. Almanaya Bundesliga'da iyi oyununa devam eden Bayer Leverkusen bu hafta da kazanarak peri masalına devam etti. İngiltere'de derbi heyecanında Manchester'in iki devi karşı karşıya geldi. Heyecan kesen karşılaşmada önemli bir geri dönüş yaşandı.

BUNDESLİGA

leverkusen.jpg

Almanya'nın en üst düzey futbol ligi Bundesliga'da liderlik mücadelesi giderek kızışıyor. Namağlup lider Bayer Leverkusen, deplasmanda Köln'ü 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Jeremie Frimpong ve Alejandro Grimaldo'nun golleriyle galip gelen Leverkusen, hem liderlik hem de şampiyonluk için iddialı bir şekilde ilerliyor. Öte yandan, Bayern Münih ise deplasmanda Freiburg ile 2-2 berabere kalarak puan kaybetti. Bu sonuçla Bayern Münih, lider Bayer Leverkusen'in 10 puan gerisinde kalarak zirve yarışında önemli bir avantaj yakalamış oldu.

LA LİGA

angelotti.jpg

İspanya La Liga'da lider Real Madrid, zorlu deplasman maçında Valencia ile 2-2 berabere kaldı. Valencia'nın iki farklı öne geçtiği maçta Real Madrid, Vinicius'un golleriyle skoru dengeledi ve 1 puanı kurtardı. Bu sonuçla Real Madrid, liderlik koltuğundaki yerini korurken, Barcelona deplasmanda Athletic Bilbao ile 0-0 berabere kalarak liderle arasındaki puan farkını açamadı.

PREMİER LİG

haaland.jpg

İngiltere Premier Lig'de lider Liverpool, zorlu bir deplasman mücadelesinde Nottingham Forest karşısında son dakikada bulduğu golle 1-0 galip gelerek liderliğini sürdürdü. Manchester City ise derbi mücadelesinde Manchester United'ı geriden gelerek 3-1 mağlup etti. City bu derbi galibiyetiyle liderlik takibine devam etti. Bu sonuçlarla Liverpool, Manchester City'nin bir puan önünde liderliğini sürdürdü.

SERİE A

juve.jpg

İtalya Serie A'da zirvenin en yakın takipçisi Juventus, deplasmanda Napoli'ye 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yolunda önemli bir puan kaybı yaşadı. Serie A'nın lideri Inter ise Genoa ile oynayacağı maç öncesinde zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

LİGUE 1

psg.jpg

Fransa Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda takipçisi Monaco ile golsüz berabere kalarak liderliğini sürdürdü. PSG'nin zirvedeki yerini korurken, en yakın rakibi Brest ile arasındaki 9 puanlık farkı devam ettirdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.