Avrupa’da temsilcilerimizin haftalık performansı: Arda Güler ilk kupasını kazandı, Hakan ve Kenan gollere devam ediyor...

Avrupa Liglerinde ülkemizi temsil eden çok sayıda milli futbolcu yer alıyor. anadolugazete.com.tr olarak her hafta Avrupa’da mücadele eden futbolcularımızın performanslarını sizler için derliyoruz.

Avrupa’da temsilcilerimizin haftalık performansı: Arda Güler ilk kupasını kazandı, Hakan ve Kenan gollere devam ediyor...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olan İtalya Seria A’da üç temsilcimiz mücadele ediyor. Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise şampiyonluk yarışında.

kenan.jpg

HAKAN VE KENAN GOLLERE DEVAM EDİYOR

Roma forması giyen Zeki Çelik, zorlu Milan maçına ilk 11’de başladı. Ligdeki son maçta Atalanta karşısında 65. dakikada oyuna girip iyi performans sergileyen Zeki bu maçta da 78 dakika sahada kaldı. Maçı Milan 3-1 kazanırken Zeki dengeli bir maç sergiledi ve 2 isabetli orta 1 isabetli şutun yanında savunmada da derli toplu bir müsabakaya imza attı.

Juventus forması giyen temsilcimiz Kenan Yıldız, İtalya Kupası Çeyrek Final karşılaşmasında Frosinone’yi 4-0 mağlup ettikleri maça ilk 11 başladı ve 61. dakikada takımın dördüncü golünü kaydetti. 78 dakika sahada kalan ve 42 kez topla buluşan Kenan Yıldız yüksek pas yüzdesi ve dikine paslarla dikkat çekti. Rakip ceza sahasında 5 kez topla buluşan Kenan Yıldız, Juventus’ta toplam üçüncü golünü attı.

İnter forması ile Kenan Yıldız’ın Juventus’u ile şampiyonluk yarışında olan Hakan Çalhanoğlu, Monza deplasmanında maça ilk 11 başladı. 5-1 kazanılan maçta penaltı ile kilidi açan Hakan, 60. dakikada da durumu 3-0 yaparak takımını rahatlattı. 2 gol dışında yüzde 92 pas yüzdesi ve üçte üç isabetli uzun pasla sivrilen Hakan, rakip kaleye 4 şut attı ve 3 isabet buldu. Hakan 62. dakikada alkışlarla oyundan alındı. İnter’de 8’i penaltıdan 10 gol atıp 3 asist yapan Hakan, regista pozisyonuna iyiden iyiye alıştı ve zirvede yer alan takımının ligdeki tüm maçlarına ilk 11’de çıktı.

İNGİLTERE’DE OZAN TUFAN OYNADI YUNUS AKGÜN YEDEK KALDI

İngiltere Championship’te Yunus Akgün’ün takımı lider Leicester City, Covenrty deplasmanındaydı. Sahadan 3-1 mağlup ayrılan ve 10 maç sonra yenilgi alan Leicester’da Yunus Akgün forma giymedi.

İngiltere Championship’te Play- Off mücadelesi veren Hull City’de top koşturan Ozan Tufan, Norwich City’e 2-1 mağlup oldukları maçta 90 dakika sahada kaldı. Maça sağ kanatta başlayan Ozan 69 kez topla buluştu ve yüzde 87 pas isabetiyle oynadı. 2 şutta kaleyi bulamayan Ozan, ikili mücadelelerde ise başarılı olamadı.

arda.jpg

İSPANYA’DA ARDA GÜLER İLK KUPASINI KAZANDI

İspanya’da 3 Milli futbolcumuz Arda Güler, Cenk Özkacar ve Çağlar Söyüncü mücadele ediyor.

Valencia forması giyen Cenk Özkacar deplasmanda 4-1 kazanılan maçta oyuna girmedi.

İspanya Süper Kupa mücadelesinde yarı finalde Atletico Madrid ve Real Madrid karşılaştı. Real Madrid’in 5-3 kazandığı maçta Çağlar Söyüncü süre almazken Arda Güler 112. Dakikada oyuna dahil oldu. Arda maçta 5 kez topla buluştu ve 5 isabetli pas attı. Dün oynanan finalde de Barcelona ile karşılaşan ve 4-1 kazanan Real Madrid’de final maçında ise Arda süre almadı. Arda, kariyerinin ikinci senesinde ikinci kupasını, Real Madrid ile ise ilk kupasını kazanmış oldu.

ozna.jpg

ALMANYA’DA SALİH VE OZAN KABAK 90 DAKİKA SAHADA KALDI

Almanya Bundesliga’da forma giyen iki temsilcimiz Ozan Kabak ve Salih Özcan takımları Hoffenheim ve B. Dortmund’un lig maçlarında 90 dakika sahada kaldı.

Ozan Kabak, Bayern Münih’e 3-0 kaybedilen maçta isabetli pas yüzdesi ile dikkat çekti. Ozan, Kane ile eşleştiği birçok pozisyonda iyi sınav verdi.

Borussia Dortmund ile üst üste ikinci kez ilk 11’de sahaya çıkan Salih Özcan 3-0 kazanılan Darmstadt maçında sahada ayak basmadık yer bırakmadı. 73 kez topla buluşan Salih risksiz bir oyun oynadı.

YUSUF YAZICI FRANSA’DA PERFORMANSINI YÜKSELTİYOR

Fransa Ligeu 1’de Rennes forması giyen genç golcümüz Bertuğ Yıldırım bu hafta Fransa Kupası son 64 turunda Guingamp karşısındaki 2-0’lık zaferde 76. dakikada oyuna dahil oldu. Çok etkili olamayan Bertuğ, ligde 2-0 kazanılan Nice maçına da 86. dakikada dahil oldu. Bertuğ bu sezon 17 maçın 6’sında ilk 11 oynadı ve 1 gol kaydetti.

Fransa’da mücadele eden bir diğer Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı ise takımı Lille’in 3-0 kazandığı Lorient maçına ilk 11 çıktı. Dün oynanan maçta 77 dakika sahada kalan Yusuf, dördüncü dakikada frikikten on yedinci dakikada da ceza sahası içinden kaleyi yokladı ancak kaleciyi geçemedi. 2’si isabetli 5 şut atan Yusuf, ceza sahasına yaptığı doğru koşularla tebrik aldı.

orkun.jpg

PORTEKİZ’DE TÜRK KARŞILAŞMASINDA ORKUN GÜLDÜ, BENFİCA LİGDE DE ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

Portekiz’de mücadele eden iki temsilcimiz Serdar Saatçı ve Orkun Kökçü bu hafta Portekiz Kupası son 16 turunda karşılaştı.

Benfica’nın 3-2 kazandığı maçta 42.dakikada Rafa Silva ile Benfica beraberliği yakaladı. Orkun Kökçü o golde orta sahanın ortasından harika bir asist yaptı. Benfica’nın 70’inci dakikada attığı golde Aursnes, Serdar’dan kolay kurtuldu ve takımını öne geçirdi.

Orkun dün oynanan maçta ise 63 dakika sahada kaldı. 60 kez topla buluşan ve sahanın her noktasında olan Orkun, yüzde 90 pasla 4-1 kazanılan Rio Ave galibiyetinde pay sahibi oldu. Sporting’in bir puan altında ikinci sırada yer alan Benfica bir sonraki maçında Boavista’yı ağırlayacak.

Braga ise ligde Porto’ya mağlup oldu. Serdar bu maçta şans bulamadı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.