Avrupa'nın 4 büyük liginde zirve yarışı kızışıyor: Serie A, Bundesliga LaLiga ve Ligue 1'de tablo hareketli

Avrupa'nın 5 büyük ligi içerisinde bulunan İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa liglerinde haftanın ardından önemli sonuçlar alındı.

Avrupa'nın 4 büyük liginde zirve yarışı kızışıyor: Serie A, Bundesliga LaLiga ve Ligue 1'de tablo hareketli
Yayınlanma:

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesinde (İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere) hafta sonu oynanan maçlarda önemli gelişmeler yaşandı.

  • İtalya Serie A: Lider Inter, Hakan Çalhanoğlu'nun cezası nedeniyle oynayamadığı maçta Fiorentina'yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Juventus, Empoli ile 1-1 berabere kalarak 5 hafta sonra puan kaybetti. Milan ise Bologna ile 2-2 berabere kalarak 4 maçlık galibiyet serisine son verdi. 22 hafta sonunda Inter 54 puanla liderliğini sürdürdü.

  • Almanya Bundesliga: Bayern Münih, deplasmanda Augsburg'u 3-2 yenerek lider Bayer Leverkusen'in puan kaybettiği haftada zirveye bir adım daha yaklaştı. Bayer Leverkusen, sahasında Borussia Mönchengladbach ile 0-0 berabere kalarak 4 hafta sonra puan kaybı yaşadı. Bundesliga'da 19. hafta sonunda Bayer Leverkusen 49 puanla liderliğini sürdürdü.

  • İspanya LaLiga: Girona, deplasmanda Celta Vigo'yu 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Real Madrid, Las Palmas deplasmanında 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 galip gelerek üst üste 5. maçını kazandı. Barcelona ise sahasında Villarreal'e 5-3 kaybederek ağır bir yenilgi aldı. LaLiga'da 22. hafta sonunda Girona, 55 puan ve maç fazlasıyla lider durumda.

  • Fransa Ligue 1: Lider PSG, sahasında Brest ile 2-2 berabere kalarak son 4 haftada ikinci kez puan kaybetti. Zirve takipçilerinden Nice, sahasında Metz'i 1-0 yenerek galibiyetle ayrıldı. Olimpik Marsilya ile Monaco arasındaki mücadele 2-2 berabere sona erdi. Ligue 1'de 19. hafta sonunda PSG, 44 puanla liderliğini sürdürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.