Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor: Süper Kupa'da nefesler tutuldu! | Real Madrid-Atalanta

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan UEFA Süper Kupa, bu akşam Real Madrid ile Atalanta’yı karşı karşıya getiriyor.

Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor: Süper Kupa'da nefesler tutuldu! | Real Madrid-Atalanta
Yayınlanma:

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Atalanta ile Varşova Ulusal Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Avrupa futbolunun devleri, bu akşam saat 22.00’de sahne alacak.

REAL MADRİD KUPAYLA SEZONA BAŞLAMAK İSTİYOR

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund’u mağlup ederek kupayı müzesine götüren Real Madrid, yeni sezona güçlü bir kadroyla başlıyor. Eflatun-beyazlılar, kadrosunu Mbappe ve Endrick gibi yıldız isimlerle güçlendirdi. Genç yetenek Arda Güler de sezon öncesi kamplarda dikkat çeken performansıyla göz doldurdu. Ancelotti’nin Arda’yı UEFA Süper Kupa finalinde ikinci yarıda sahaya sürmesi bekleniyor.

ATALANTA TARİHİ BAŞARI PEŞİNDE

İtalya Serie A’nın başarılı ekibi Atalanta, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanarak tarihindeki ilk Avrupa kupasını müzesine götürme başarısı gösterdi. Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen’i mağlup eden Atalanta, güçlü rakibi Real Madrid karşısında da aynı başarıyı tekrarlayarak Süper Kupa’yı kazanmayı hedefliyor.

KARŞILAŞMA TRT 1’DE ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

Futbolseverlerin merakla beklediği Real Madrid - Atalanta mücadelesi, TRT 1 ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak. Avrupa futbolunun iki güçlü temsilcisi, Varşova’daki bu dev mücadelede kozlarını paylaşacak ve sezonun ilk büyük kupası sahibini bulacak.

MUHTEMEL 11’LER

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy; Valverde, Tchouameni, Modric; Bellingham; Mbappe, Vinícius Junior

Atalanta: Musso; Djimsiti, Hien, Kolasinac; Zappacosta, Ederson, De Roon, Ruggeri; De Ketelaere, Retegui, Lookman

UEFA SÜPER KUPA’YI EN FAZLA KAZANAN TAKIMLAR

  • Real Madrid: 5
  • Barcelona: 5
  • Milan: 5
  • Liverpool: 4
  • Atletico Madrid: 3

Real Madrid, kupayı bir kez daha kazanarak en fazla UEFA Süper Kupa kazanan takım unvanını tek başına elde etmek isterken, Atalanta ise tarihindeki ilk UEFA Süper Kupa zaferine ulaşmayı hedefliyor

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.