Avusturya maçının kahramanı Mert Günok konuştu: Ambiyans yakaladık...

A Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Mert Günok, 2024 Avrupa Şampiyonası'na iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, bu hazırlığın performanslarına olumlu yansıdığını ifade etti.

Avusturya maçının kahramanı Mert Günok konuştu: Ambiyans yakaladık...
Yayınlanma:

Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldikleri maçın 90+5. dakikasında yaptığı kritik kurtarışla dikkat çeken Günok, EURO 2024'ün resmi hesabında taraftarların sorularını yanıtladı. Turnuvaya iyi bir çalışma ortamı ve güzel bir ambiyansla hazırlandıklarını belirten 35 yaşındaki kaleci, Portekiz maçının şanssız bir maç olduğunu ve sakatlık nedeniyle oynayamadığını dile getirdi. Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez oynadığını ve bu hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Almanya'da düzenlenen turnuvada Türk taraftarlarının desteğinin önemine de değinen Mert Günok, maçlarda tribünlerin büyük çoğunluğunun Türk taraftarlardan oluştuğunu ve kendilerine büyük destek verdiklerini belirtti. Taraftarlara teşekkür ederek, bu desteğin devam edeceğini umduğunu dile getirdi.

Babası Mahir Günok'un da eski bir kaleci olması ve sporcu bir ailede yetişmiş olmasının kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Günok, disiplin ve profesyonellikle spor yaşantısını sürdürdüğünü ifade etti. Sakatlık geçirdiği zamanlarda dahi geri dönebildiğini ve A Milli Takım seviyesine çıktığını sözlerine ekledi. Ailesinde sporculuğun genetik bir miras olduğunu belirterek, futboldaki kariyerine 4-5 sene daha devam etme dileğinde bulundu.

Maçların penaltılara kalmasını istemediklerini dile getiren deneyimli kaleci, penaltı atışlarının kaleciler için zorlayıcı olduğunu ve bu duruma hazırlıklı olduklarını belirtti. Sahada her şeyin anlık olarak değişebileceğini ve bu durumlara ayak uydurmanın önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.