Avusturya taraftarlarının ırkçı tezahüratları nedeniyle Alman polisi soruşturma başlattı

Almanya'nın Leipzig kentinde, Avusturya ile Türkiye A Milli Futbol Takımı arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası maçı öncesinde, Avusturya taraftarlarının ırkçı tezahüratlarda bulunduğu bildirildi

Avusturya taraftarlarının ırkçı tezahüratları nedeniyle Alman polisi soruşturma başlattı
Yayınlanma:

Almanya'nın Leipzig kentinde, Avusturya ile Türkiye A Milli Futbol Takımı arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası maçı öncesinde, Avusturya taraftarlarının ırkçı tezahüratlarda bulunduğu bildirildi. Avusturya taraftarlarının "Almanya Almanlarındır, yabancılar dışarı" şeklinde sloganlar attığı belirtilirken, bu davranışlar nedeniyle Alman polisinin soruşturma başlattığı ifade edildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Avusturya taraftarları, "L'amour toujours" şarkısının melodisiyle ırkçı sözlerin yer aldığı şarkılar seslendirdi. Alman Haber Ajansının (DPA) sorusu üzerine Leipzig polisi, Avusturya taraftarlarının Avrupa Futbol Şampiyonası maçı öncesinde "ırkçı tezahüratlar" yaptığı iddiasıyla bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Geçen aylarda Sylt Adası'nda düzenlenen bir kutlama sırasında katılımcıların "L'amour toujours" şarkısının melodisiyle ırkçı sözlerin yer aldığı bir şarkı söyledikleri bir videonun ortaya çıkması, Almanya'da büyük tartışmalara yol açmış ve söz konusu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.