Başakşehir’e kadro sınırlaması ve para cezası

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), Türk kulüplerinden Başakşehir’e 2024-2025 sezonu için kadro sınırlaması ve 100 bin Euro para cezası verdi.

Başakşehir’e kadro sınırlaması ve para cezası
Yayınlanma:

Mali durumları denetlenen diğer iki Türk kulübü Beşiktaş ve Trabzonspor’a ise mali hedefleri yerine getirdikleri için ceza uygulanmadı.

UEFA tarafından yapılan açıklamada, mali durumu izlenen Beşiktaş, Trabzonspor, Milan, Inter, Monaco, Olimpik Marsilya, Paris Saint-Germain ve Antwerp takımlarının 2023 mali yılı için ara mali hedeflerini başarıyla gerçekleştirdikleri ve bu nedenle ceza almadıkları belirtildi.

Başakşehir’in UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek olması nedeniyle, öngörülen nihai finansal hedefi kısmi olarak aştığı açıklandı. Bu bağlamda, Başakşehir’e 2024-2025 sezonunda futbol kazanç kuralına uymaması durumunda sonraki üç sezonda katılabileceği ilk UEFA kulüp müsabakasından men edilme, bu sezon 23 oyuncu kaydıyla sınırlama, yeni transferlerin A listesine kaydedilme olanağının kısıtlanması ve 100 bin Euro para cezası verildi.

Ayrıca, finansal bilgileri geç gönderdikleri için Aston Villa’ya 60 bin Euro ve Olimpik Marsilya’ya 20 bin Euro para cezası verildi. Roma ise 2023 mali yılı için ara hedefi kısmi olarak aşması nedeniyle 2 milyon Euro para cezasına çarptırıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.