Basketbolda Ergin Ataman kaosu: Fenerbahçe oyuncu göndermeyecek

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçı sırasında eliyle "3-1" işareti yaparak Fenerbahçe derbisine göndermede bulunması tepki çekti. Fenerbahçe, aynı zamanda Milli takım teknik direktörü olan Ataman'a sert tepki gösterdi. Sarı Lacivertli kulüp, Ataman Milli takımda yer aldığı sürece oyuncu göndermeyeceklerini duyurdu.

Basketbolda Ergin Ataman kaosu: Fenerbahçe oyuncu göndermeyecek
Yayınlanma:

Yunanistan ekibi Panathinaikos ile Galatasaray, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Panathinaikos 85-56 kazandı. Yunan ekibinin teknik direktörü Ergin Ataman'ın tribünlere yaptığı hareket ise maçın önüne geçti.

Ergin Ataman, maç sırasında tribünlere dönerek Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği derbiye göndermede bulundu ve eliyle "3-1" işareti yaptı. Aynı zamanda Milli Takım Başantrenörlüğü görevinde bulunan Ataman'ın hareketi büyük tepkiye neden oldu.

FENERBAHÇE OYUNCU GÖNDERMEYECEK

Tepkilerin ardından özür dileyen Ergin Ataman'a Fenerbahçe'den de sert tepki geldi. Sarı Lacivertliler, Ataman'ın A Erkek Milli Takımı'nda görev aldığı sürece basketbol milli takımına sporcu göndermeyeceğini açıkladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır. Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz" denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.