Beşiktaş yeni FEDA’ya mı hazırlanıyor ?

Yeni sezonda geçtiğimiz sezon gibi bir durum yaşamak istemeyen Beşiktaş işi sıkı tutuyor ve tüm ümitlerini transfere bağlamış durumda.

Beşiktaş yeni FEDA’ya mı hazırlanıyor ?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Beşiktaş geçtiğimiz sezonu liderin elli puan gerisinde kapatarak belki de tarihinde görmediği bir hezimet sezonu yaşamıştı. Kısa süreli hocalar, başkan değişimleri derken sezon sonunda alınan kupa teselli olmuştu.

Yeni sezonda benzer bir durum yaşamak istemeyen Beşiktaş işi sıkı tutuyor ve tüm ümitlerini transfere bağlamış durumda.

Paulista ve Rafa Silva’yı açıklayan Beşiktaş’ta şimdi ki gündem Hummels ve Di Maria !

Dört oyuncu da dünya çapında bilinirliği olan ve geldikleri takımda ahenk değiştirecek oyuncular ancak telaffuz edilen rakamlar olası bir başarısızlıkta çok farklı bir noktaya taşıyabilir olayları.

Gabriel Paulista sessiz sedasız gelirken, 33 yaşındaki oyuncuya Beşiktaş üç yıllık kontrat vermeyi uygun gördü. 1 Milyon Euro imza parası makul görünse de üç yıl boyunca 2.1 Milyon Euro yıllık maaş fazlasıyla göze batıyor.

Yıldız transferi diyeceğimiz Rafa Silva, hem Fenerbahçe’ye hem Galatasaray’a yazıldı ancak Beşiktaş transfer etti. Rafa Silva da hiç makul olmayan rakamlarla getirildi. Rafa Silva, 31 yaşında bir oyuncu olarak üç yıllık sözleşme aldı ve her yıl için 6 Milyon Euro alacak. İmza parası da yaklaşık 4 Milyon Euro düzeyinde olduğu iddia ediliyor.

Hummels’in maaliyeti ile ilgili henüz bir şey konuşulmuyor ama Di Maria’ya son teklif olarak söylenen rakamlar da hayli uçuk. Arjantinli yıldızı bir yıllık kontrata ikna etmeye çalışan Beşiktaş, bir yıl için sadece maaş olarak Di Maria’ya 10 Milyon Euro önerdi.

Di Maria kabul etmesi halinde üç oyuncusunun yıllık maliyeti 18 Milyon Euro olacak Beşiktaş’ta olası bir başarısızlıkta bu tabloyu nasıl kurtarabilecekleri merak konusu.

Daha önce "Portekiz Çetesi" diye adlandırılan transferlerin ardından büyük bir dar boğaza giren kulüp FEDA kampanyası ile bunu aşmaya çalışmış ve kısa bir süre öncesine kadar da o günlerin mali zorlukları ile uğraşmıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.