Beşiktaş'tan MHK'ye sert tepki: Korkmadan karar verin ve Türk futbolunu koruyun!

Beşiktaş Kulübü, Süper Lig'de bu sezon oynanan maçlardaki hakem kararlarına dair Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yönelik sert bir açıklama yayımladı. Siyah-beyazlı kulüp, maçlardaki faul, kart ve penaltı kararlarındaki tutarsızlıkların devam ettiğini vurgulayarak, adalet çağrısında bulundu.

Beşiktaş'tan MHK'ye sert tepki: Korkmadan karar verin ve Türk futbolunu koruyun!
Yayınlanma:

Açıklamada, "Daha ligin başında olmamıza rağmen, hakemlerin faul, kart ve penaltı standartlarındaki yıllardır süregelen tutarsız kararlarının aynen bu sezon da devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Kaygılarımızı şimdiden belirtiyor ve uyarımızı yapıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Beşiktaş, faul başına en çok sarı kart gören takım olduklarını ve rakiplerine gösterilen kart oranlarındaki dengesizlikleri eleştirerek, "Dünyanın neresinde her 53 faule sadece 1 sarı kart gösterilir? Bu istatistiği UEFA ve FIFA seminerlerinde izah edebileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Açıklamada, Beşiktaşlı futbolcuların sert faullerle karşılaştığı ancak hakemlerin bu pozisyonlarda tutarsız kararlar verdiği vurgulandı. Özellikle Beşiktaş-Antalyaspor ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarındaki olaylara dikkat çekilerek, VAR müdahaleleriyle hakemlerin kararlarının düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

Siyah-beyazlı kulüp, adalet taleplerini yinelerken, "Hakemlerin desteğine asla ihtiyaç duymadık ve duymayacağız. Biz sadece adil bir yönetim istiyoruz. Korkmadan karar verin ve Türk futbolunu koruyun!" ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

Beşiktaş, Türk futbolunda adaletin sağlanması ve hakemlerin daha tutarlı kararlar vermesi için çağrıda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.