Bir Brezilyalı ünlü futbolcu daha cinsel taciz suçundan hapislik oldu: Robinho'nun ses kayıtları ortaya çıktı!

Brezilyalı efsane futbolcu Robinho, taciz suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında İtalya'da başlayan davada ilginç detaylar var.

Bir Brezilyalı ünlü futbolcu daha cinsel taciz suçundan hapislik oldu: Robinho'nun ses kayıtları ortaya çıktı!
Yayınlanma:

Brezilya'da yargılanan eski futbolcu Robinho'nun, İtalya'da genç bir kadına yönelik toplu tecavüz suçundan aldığı 9 yıl hapis cezasını ülkesinde çekmesine karar verildi. 40 yaşındaki Robinho, 2013 yılında bir gece kulübünde 22 yaşındaki bir kadına yönelik suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı ve 2017'de İtalyan mahkemeleri tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İtalya'nın iade talebi üzerine Brezilya Yüksek Adalet Divanı, Robinho'nun cezasının ülkesinde de uygulanmasına karar verdi.

Masumiyet iddialarına rağmen, son temyiz başvurusu da reddedilen Robinho'nun cezasını çekmesi gerektiği kararı, Brezilya'da kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Brezilya anayasasına göre, yerli suçluların genellikle iade edilmediği biliniyor. Bu nedenle, Robinho'nun İtalya'daki cezasını Brezilya'da çekmesi bekleniyor.

Robinho'nun avukatları, karara itiraz edebileceklerini ve bu süreçte serbest kalacağını belirtti. Ancak bu süreçte cezasının uygulanmasına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Robinho'nun bu kararın ardından yaptığı açıklamalarda, cezasının ırkçılık nedeniyle olduğunu iddia etmesi dikkat çekti. Bu iddialar, suçlamalarla ilgili kamuoyunda geniş bir tartışma yarattı.

Robinho, cezanın ırkçılık ile ilgili olduğunu söyleyerek, ''İtalya'da sadece dört yıl oynadım ve ırkçılık hikayelerini görmekten yoruldum. Ne yazık ki bu günümüze kadar gelmiştir. (Tecavüz davası) 2013'teydi, şimdi 2024'teyiz. Beni cezalandıranlar da buna (ırkçılığa) karşı hiçbir şey yapmayan aynı kişilerdir” dedi.

ROBİNHO SUÇLAMALARI KÜÇÜMSEDİ VE SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Brezilya medyası, Robinho'nun, suçlamaların ortaya çıkmasından sonra yapılan bazı ses kayıtlarında arkadaşlarıyla yaptığı konuşmaları yayınladı. Bu kayıtlar, Robinho'nun suçlamaları küçümsediğini ve suçsuz olduğunu iddia ettiği ifadeler içeriyordu.

Robinho suçlamaları küçümseyerek, ''Beni güldürüyor çünkü ilgilenmiyorum, kadın sarhoştu, ne olduğunu bile bilmiyor'' ifadelerini kullandı.

Robinho'nun ses kayıtlarında söyledikleriyle ilgili Federal Savcı Hindemburgo Chateaubriand, ''Söylediklerinin hepsini söyleyemem çünkü bu mahkeme için çok kaba olur'' açıklamasını yaptı.

Robinho, suçsuz olduğunu iddia ettiği konuşmaların birinde "Onun yüzüne yumruk atacağız. Yüzüne yumruk atıp diyeceksin ki; 'Ben sana ne yaptım?'' ifadelerini kullandı.

Ses kayıtlarından birinde ise Robinho'nun bir arkadaşına tecavüze katılmadığını söylediği aktarıldı. Robinho bu suçu işlemediğini söyledikten sonra “O yüzden gülüyorum, hiç umurumda değil” ifadelerini kullandığı söyleniyor.

İtalya Adalet Bakanlığı, Robinho'nun cezasının onanmasının ardından 2022'de Brezilya'ya iade talebi göndermişti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.