Boksör Tuğrulhan Erdemir de olimpiyatlardan diskalifiye edildi!

Türkiye'nin önde gelen boksörlerinden Tuğrulhan Erdemir, doping testinin pozitif çıkması nedeniyle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye edildi. 25 yaşındaki boksör, 17 Şubat 2024 tarihinde verdiği örnekte yasaklı bir diüretik maddeye rastlanmasının ardından olimpiyat kafilesinden çıkarıldı.

Boksör Tuğrulhan Erdemir de olimpiyatlardan diskalifiye edildi!
Yayınlanma:

Tuğrulhan Erdemir'in diskalifikasyonu, Türkiye'nin olimpiyatlardaki sporcu sayısını 101'e düşürdü ve kota başvuruları sona erdiğinden dolayı, yerine başka bir sporcu katılamayacak.

''KULLANDIĞI AĞRI KESİCİDEN BULAŞMIŞ OLABİLİR''

Erdemir’in avukatı tarafından yapılan açıklamada, boksörün doping testinin ardından geçici men cezası aldığı belirtilerek, "Sporcumuzun doping testinde bulunan diüretik madde, kullandığı ağrı kesiciden bulaşmış olabilir. Uluslararası Test Ajansı (ITA), bu durumun Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) yönergelerine uygun olmadığını belirtmiştir. Ayrıca, sporcumuzun son dört test sonucu temiz çıkmıştır" denildi.

OLİMPİYAT KURA ÇEKİMİ BUGÜN SAAT 16:30’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

CAS Anti-Doping Dairesi tarafından onaylanan geçici men kararına karşı yapılan itiraz, 24 Temmuz 2024 tarihinde reddedildi. Olimpiyat kura çekimi ise bugün saat 16:30’da gerçekleştirilecek ve bu süreçte temyiz hakkı da fiilen sona erdi.

Avukatı, Erdemir'in hakkını savunmak için titizlikle çalışacaklarını belirtti ve ITA'nın mevcut düzenlemelere aykırı davranışlarının anlaşılmadığını vurguladı. Sporcu, CAS Anti-Doping Dairesi nezdinde disiplin yargılaması sürecini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.