Bolu Beyi Ankaragücü

Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 18. haftasında deplasmanda Beypiliç Boluspor’u 2-0 yendi.  Başkent ekibine galibiyeti getiren golleri 5’inci dakikada Sinan ve 52’inci dakikada Zahid kaydetti.

Bolu Beyi Ankaragücü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 18. haftası birbirinden çekişmeli ve zevkli maçlarla devam ediyor. Zirve mücadelesi veren MKE Ankaragücü deplasmanda Beypiliç Boluspor'u 2-0 yenerek maç fazlasıyla lider Ümraniyespor'la puanlarını eşitledi. Bu sezon sahasında ilk kez yenilen Boluspor, bir penaltı atışından da yararlanamadı.

Bolu Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Çağdaş Altay, İlker Takpak, Nurettin Dinçer Demir hakem üçlüsü yönetti. Mücadeleye etkili ve baskılı bir futbolla başlayan MKE Ankaragücü 5’inci dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golle 1-0 önde kapattı. Başkent ekibi ilk yarıda girdiği birçok gol pozisyonundan da yararlanamayınca farkı kaçırdı. İkinci yarının hemen başında 52’inci dakikada Ghayas Zahid ile farkı 2'ye zorlu maçtan 2-0 galip ayrılarak haftaya üç puanla kapattı.

BOLU PENALTIYI KAÇIRDI

Ev sahibi Beypiliç Boluspor, 84. dakikada beraberliğe çok yaklaştı.  83'üncü dakikada ceza sahasına yapılan ortada Berk Yıldız topu kontrol etti. Berk’e yapılan müdahalede maçın hakemi Çağdaş Altay penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Odhise Roshi, Ankara ekibinin kalecisi Akın Alkan'ı geçemedi ve farkı 1'e indirme fırsatını kullanamadı. Bu galibiyetle başkent ekibi puanını 33'e çıkardı ve maç fazlasıyla lider Ümraniyespor'u yakaladı. 2021-2022 sezonunda evinde ilk kez yenilen Beypiliç Boluspor ise 21 puanda kaldı.

ankaragucu-11-002.jpeg

RAKİP KEÇİÖRENGÜCÜ

Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 19’uncu ve son haftasında 26 Aralık Pazar akşamı saat 19.00’da bir diğer Ankara takımı Ankara Keçiörengücü ile üç puan mücadelesi verirken, Beypiliç Boluspor ise 24 Aralık Cuma akşamı saat 17.30’da Altınordu ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Beypiliç Boluspor ile MKE Ankaragücü, Bolu Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye Ankaragücü etkili ve atak bir futbolla başlayıp 5’inci dakikada öne geçti. Bu dakika içinde kaptan Erdem Özgenç’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Boluspor savunması arasından iyi yükselen Sinan Osmanoğlu’nun kafa vuruşunda top ağlara gidince sarı lacivertli ekip deplasmanda 0-1 öne geçti.

OWUSU GOLE YAKLAŞTI

Mücadelenin ilerleyen dakikalarından Ankaragücü bir kez daha gole yaklaştı. Ani gelişen Başkent ekibinin atağında 10. dakikada Owusu Kwabene’nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Gentian Selmani güçlükle kornere çeldi. Sarı lacivertliler kullanılan korner vuruşundan sonuç alamadı. İki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince Ankaragücü devreyi 0-1 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.

2. YARI GOLLE BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına da Ankaragücü atak bir futbolla başladı ve 52’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Ani gelişen Başkent ekibinin kontra atağında İshak Çakmak’ın pasında topla buluşan Ghayas Zahid’in şutunda top sol köşeden filelerle buluşunca durum 0-2’ya geldi. İlerleyen dakikalarda Boluspor maçta dengeyi sağlayıp ciddi ataklar geliştirmeye başlayıp 83’üncü dakikada farkı bire indirme fırsatı yakaladı.

HAKEM PENALTI DEDİ

Mücadelenin 83’üncü dakikasında Beypiliç Boluspor penaltı kazandı. Bu dakika içinde Ankaragücü ceza sahası içinde Yusuf Abdioğlu’nun Berk Yıldız’a ceza sahasında yaptığı müdahalesi sonrası maçın hakemi Çağdaş Alta penaltı noktasını gösterdi. 84. Dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Odhise Roshi, Ankara ekibinin kalecisi Akın Alkan'ı geçemedi. Kaçan penaltı sonrası iki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince Ankaragücü deplasmanda Boluspor’u 2-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı.

Kaynak:Bülten

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.