Bolubeyi Gençlerbirliği

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’de ikinci haftasının açılış maçında deplasmanda Boluspor ile karşı karşıya geldi. Başkent ekibi rakibini 2-1 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Bolubeyi Gençlerbirliği
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in ikinci haftasının açılış maçında deplasmanda Boluspor ile karşı karşıya geldi. Bolu Atatürk Stadyumu'nda oynanan Abdullah Buğra Taşkınsoy, Suat Güz, Ferdi Karadoruk hakem üçlüsünün yönettiği mücadele TRT SPOR'dan naklen yayınlandı. Başkent ekibi rakibini deplasmanda 2-1 yenerek ikinci maçında ilk galibiyetini aldı. Zorlu doksan dakika sonunda iki takımdan birer oyuncu kırmızı kart gördü.

genclerbirligi-12-014.jpg

İKİ TAKIM 10 KİŞİ KALDI

Büyük çekişmeye ve mücadeleye sahne olan mücadelede Gençlerbirliği’ne galibiyeti getiren golleri 10. dakikada İlker Karakaş ve 60'da Musa Şahindere kaydetti. Boluspor’un tek golü 90+2’de Ibrahima Balde’den geldi. Boluspor'dan 28. dakikada Joel Kayamba rakibinin yüzüne vurduğu için direkt, Gençlerbirliği'nde ise 81'de Gökhan Gül ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görüp takımlarını 10 kişi bıraktı.

RAKİP PENDİK FUTBOL A.Ş.

Bu sezon ligde ilk galibiyetini alan Gençlerbirliği puanını 4'e yükseltirken, Boluspor 3 puanda kaldı. Hatırlanacağı üzere Başkent ekibi ilk maçında sahasında Altınordu ile 3-3 berabere kalmıştı. Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig’in 3’üncü haftasında 28 Ağustos Pazar akşamı saat 19.15’te Pendik Futbol A.Ş’yi konuk ederken, Boluspor ise sahasında 27 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.45’te Altınordu ile karşı karşıya gelecek.

İLK YARININ ANLARI

Boluspor ile Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig’in ikinci haftasında Bolu’da karşı karşıya geldi. Mücadeleye Gençlerbirliği atak bir futbolla başladı 10’uncu dakikada öne geçti. Bu dakika içinde Serdarcan Eralp orta sahadan kaptığı topla takım arkadaşı İlker Karakaş’ı buluşturdu. Sol kanattan ceza sahasına giren İlker kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. İlker meşin yuvarlağı Çağları’ın bacaklarının arasından ağlara gönderip takımını 0-1 öne geçirdi.

GENÇLER İKİNCİYİ KAÇIRDI

Mücadelenin ilerleyen dakikalarında rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilen Gençlerbirliği ataklarını sıklaştırıp 33’üncü dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde Boluspor ceza sahası içinde topla buluşan Barış Alıcı’nın şutunu kaleci Çağlar Şahin Akbaba uzaklaştırıp farkın ikiye çıkmasına izin vermedi. İki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince Gençlerbirliği ilk yarıyı 0-1 önde kapatarak soyunma odasına üstün gitti.

BARIŞ, DİREĞE TAKILDI

İkinci yarıya Gençlerbirliği yine atak bir futbolla başlayıp 53’üncü dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Boluspor ceza sahası içinde topla buluşan Barış Alıcı’nın aşırtma vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. Ataklarını sıklaştıran Gençlerbirliği çok geçmeden farkı ikiye çıkardı.

MUSA FARKI 2’YE ÇIKARDI

Mücadelenin 60’ıncı dakikası oynanırken Gençlerbirliği’ni rahatlatan gol geldi. Bu dakika içinde ani gelişen Başkent ekibinin atağında ceza sahası sol tarafında boş durumda bulunan Musa Şahindere’nin plase vuruşunda top ağlara gidince Başkent ekibi 0-2 öne geçti.

BALDE GOLÜNÜ ATTI

Mücadelenin bu skorla sona ereceği düşünülürken Boluspor uzatma dakikalarında farkı bire indirdi. 90+2. dakikada ani gelişen Boluspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ibrahima Balde, onsekiz yayı içinde plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Übeyd Adıyaman’ın üzerinden aşırtarak topu ağlara gönderip durumu 1-2’ye getirdi. Bu golden sonra iki takımın atakları sonucu değiştirmeyince Gençlerbirliği rakibini deplasmanda 2-1 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Suat Güz, Ferdi Karadoruk

BOLUSPOR: Çağlar Şahin Akbaba, Kayanbu Ngandu, Gökhan Karadeniz (Dk. 89 Ozan Papaker), Michel Landel (Dk. 78 Arda Köksal), Hakan bilgiç, İbrahima Balde, Gökhan Kardeş, Batuhan İşçiler (Dk. 46 Cedric Yameogo), Burak Asan (Dk. 46 Tugay Kacar), Bülent Cevahir, Melih Okutan (Dk. 46 Dejvi Bregu)

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd Adıyaman, Musa Şahindere, Metehan Mert, Mert Kula, Gökhan Gül, İlker Karakaş (Dk. 62 Ahmet Arda Tuzcu), Serdarcan Eralp, Barış Alıcı, Aksel Aktaş (Dk. 85 Sami Gökhan Altıparmak), Dmytro Grechyshkin, Muhammed Bayır,

GOLLER: Dk. 10. İlker Karakaş, Dk. 60 Musa Şahindere (Gençlerbirliği), Dk. 90+2 İbrahima Balde (Boluspor)

SARI KARTLAR: Dk. 45+1 Mert Kula, Dk. 65 Musa Şahindere, Dk. 69 Serdarcan Eralp (Gençlerbirliği)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 28 Kayanbu Ngandu (Boluspor), Dk. 81 Gökhan Gül (Gençlerbirliği)

Kaynak:Bülten

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.