Büyükekşi: Merih'e verilen ceza siyasi

Berlin'de düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı haksız bulduklarını belirtti.

Büyükekşi: Merih'e verilen ceza siyasi
Yayınlanma:

Büyükekşi, Türkiye-Avusturya maçında yaptığı "bozkurt" hareketi nedeniyle Demiral'a verilen 2 maçlık cezanın siyasi bir karar olduğunu iddia etti ve adaletsiz bulduklarını ifade etti.

Toplantıda yaptığı açıklamada Büyükekşi, "Bugün Merih'e verilen ceza haksız, hukuksuz, adaletsiz ve çok büyük bir siyasi olay olduğunu göstermiştir. Çünkü baktığınızda en büyük örneği bir başka oyuncuya verilen ceza. Hem 1 maç ceza verilmiştir hem de bu ceza ertelenmiştir. Merih'e verilen cezaya baktığımızda maçın UEFA tarafından görevlendirilen delegesi, raporunda herhangi bir ceza yazmamıştır." şeklinde konuştu.

Büyükekşi, UEFA'nın kararının ardında batılı bir devletin bakanının açıklamalarının etkili olduğunu ve bu durumun adaletin dışında olduğunu vurguladı. TFF olarak bu kararı kınadıklarını ve 27 sayfalık detaylı bir savunma hazırladıklarını ancak kararın önyargılı bir şekilde alındığını dile getirdi. Türk milletinin ve Cumhurbaşkanı'nın da desteğiyle Demiral'ın moralini yüksek tutmaya çalıştıklarını belirten Büyükekşi, yarınki maçta Türk taraftarların büyük destek vereceğine inandıklarını ifade etti.

Büyükekşi'nin açıklamalarıyla birlikte Türkiye'nin milli takımına olan desteğin arttığı ve olayın futbol sahası dışında büyük yankı uyandırdığı gözlemleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.