Denizlispor fırsat tepti

Süper Lig'in 15. haftasında Yukatel Denizlispor ile MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele Başkent ekibinin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Denizlispor fırsat tepti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig'in 15. haftasında Yukatel Denizlispor ile MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele Başkent ekibinin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Ankaragücü'ne galibiyeti getiren goller Atakan Çankaya ve Daniel Lukasik'ten geldi. Denizlispor'un tek sayısını ise Recep Niyaz kaydetti. Bu sonuçla Ankaragücü puanını 12 yapıp 17’inci sıraya çıkarken, Denizlispor ise 12 puanla 18’inci sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig’de ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta Yukatel Denizlispor ile MKE Ankaragücü, Denizli Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye Başkente kibi iyi başladı ve 8’inci dakikada ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Bu dakika içinde Daniel Lukasik'in kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içindeki Joseph Paintsil'in dokunuşunda top yandan auta çıktı.

ANKARAGÜCÜ ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 21’inci dakikası oynanırken Ankaragücü öne geçti. Gelişen sarı lacivertli ekip kornet vuruşu kazandı. Endri Çekiçi’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, Atakan Çankaya Denizli savunmasının uyumasını fırsat bilerek rakiplerinden daha yükseğe çıkarak şık bir kafa vuruşu ile topu köşeden filelere gönderip takımını 0-1 öne geçirdi.

FARK İKİYE ÇIKTI

İlk yarının son dakikalarından Ankaragücü farkı ikiye çıkardı. 45-2’inci dakikada sağ kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına giren Stelious Kitsiou'nun şık pasında ceza sahası içinde Daniel Lukasik sol ayak içi vuruşla topu Denizlispor filelerine gönderip takımını 0-2 öne geçirdi. Bu ataktan sonra maçın hakemi Özgür Yankaya ilk yarının son düdüğünü çaldı.

DENİZLİ İYİ BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına bu kez iyi başlayan ev sahibi Yukatel Denizlispor oldu. Ev sahibi 49'uncu dakikada Ismail Aissati'nin pasında topla buluşan Muris Mesanovic'in sağ çaprazdan yaptığı vuruş kale direğinin yanından az farkla auta gitti. Ev sahibi bu 58’inci dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Fede Varela'nın kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında iyi yükselen Hugo Rodallega kafayı vurdu. Savunma topu çizgiden çıkardı.

FARK BİRE İNDİ

Mücadelenin 80’inci dakikasında Denizlispor farkı bire indirdi. Ani gelişen Denizlispor atağında Muris Mesanovic sağ kanattan çizgiye inerek yerden ortaladı. Caza sahası içinde topla buluşan Recep Niyaz’ın vuruşunda top kaleci Ricardo Friedrich’in bacaklarının arasından ağlara gidince durum 1-2’ye geldi. Bu ataktan sonra iki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince zorlu doksan dakika sonunda Denizli’den üç puanla ayrılan Ankaragücü oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.