Deplasmandan acı dönüş

Spor Toto Süper Lig 24. hafta açılış karşılaşmasında deplasmanda Antalyaspor’u 4-2 yenen MKE Ankaragücü’nün muhteşem zaferi hüzne dönüştü.

Deplasmandan acı dönüş
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig 24. hafta açılış karşılaşmasında deplasmanda Antalyaspor’u 4-2 yenen MKE Ankaragücü’nün muhteşem zaferi hüzne dönüştü. Sarı lacivertli taraftarları taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu iki taraftarı hayatını kaybederken 24 taraftarı da yaralandı.

Mustafa Kaplan’ın göreve getirilmesinin ardından çıkışa geçen MKE Ankaragücü son dördüncü maçında 3 galibiyet 1 beraberlik alarak 10 puan toplayıp puanını 30’a yükseltip ligin tehlikeli bölgesinden kurtulma yolunda büyük bir adım attı. Sarı lacivertliler Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasının açılış maçında deplasmanda Akdeniz temsilcisi Antalyaspor’un konuğu oldu. Büyük çekişmenin ve büyük heyecanın yaşandığı mücadele tam bir gol düellosuna dönüştü. Sarı lacivertli ekipte üç gol birden atarak hat-trick yapan Dever Orgill maçın yıldızı olurken devre arasında transfer edilen Yeni Zelandalı Tyler Boyd da 2 asist, 1 gollük performansıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

ANTALYA İYİ BAŞLADI

Haftanın açılış maçına ev sahibi Antalyaspor iyi başladı. 19. dakikada Chico’nun golüyle 1-0 öne geçen Antalyaspor’un galibiyeti iki dakika sürdür. Bu gole Ankaragücü ise 21. dakikada Jamiakalı golcüsü Dever Origill ile cevap vererek durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın 26. dakikasında yine sahneye çıkan Ankaragücü’nün Jamaikalı forveti Orgill durumu 2-1’e getirip sarı lacivertlileri öne geçirdi. Antalyaspor bu gole dört dakika sonra Nazım Sangare ile cevap verdi. Maçın dakikasında 30. dakikada Ankaragücü savunmasını çalımlarla geçip ceza sahasına giren Sangare kaleci Altay Bayındır’ın üzerinden doksana göndererek durumu 2-2 yaptı.

ORGİLL’DEN ÜÇ GOL

İki takımın keyifli ve zevkli mücadelesinde ilk yarıda nefes kesen bir futbol vardı. Adeta gol düellosu şeklinde geçen maçın 41. dakikasında Orgill bir kez daha sahneye çıktı. Bu dakikada Tyler Boyd’un güzel pasını kafayla Antalya filelerine göndererek hem kendisinin hem de takımının üçüncü golünü atıp Ankaragücü’nü 3-2 öne geçirdi. İki takımın karşılıklı ataklar başta gol getirmeyince Ankara temsilcisi ilk yarı 3-2 önde tamamladı. İlk yarının son anlarından yeniden beraberlik için yüklenen Antalyaspor bu ataklarından sonuç alamadı.

TYLER BOYD YILDIZLAŞTI

İkinci yarıya ev sahibi Antalya beraberlik golünü bulmak için baskılı bir oyunla başladı. Hızlı forvetleri ile gol arayan kırmızı beyazlılar Ankaragücü savunmasını bir türlü aşamadı. Daha çok orta sahayı kalabalık tutup hızlı hücum oyuncuları ile farkı artırmak isteyen sarı lacivertliler bu isteğine maçın uzatma dakikalarında kavuştu. Antalya baskını kıran Ankaragücü maçın son anlarından farkı ikiye çıkardı. Antalyaspor savunmasının verdiği  boşlukları değerlendiren Ankaragücü, Tyler Boyd’un 90+5’teki golüyle maçın skorunu 4-2 olarak belirledi. Yeni Zelandalı futbolcu attığı golün dışında iki golün de asistini yapan isim oldu.

PUANINI 30’A ÇIKARDI

Ankaragücü bu sonuçla son dört maçında üç galibiyet bir beraberlik alarak 10 puan topladı. Bu sonucun ardından sarı lacivertliler puanını 30 yükseltip biraz olsun rahat bir nefes alırken, geçen hafta deplasmanda Demir Grup Sivasspor’u yenerek büyük sürpriz yapan ev sahibi Antalyaspor ise 32 puanda kaldı. Ankaragücü haftaya evinde kardeş takımı Bursaspor’u ağırlarken, Antalyaspor deplasmanda şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile mücadele edecek. Kırmızı beyazlı ekipte sarı kart cezalısı olan Nazım Sangare forma giyemeyecek.

ankaragucu-kutu-4.jpg

TARAFTARTARLARI TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI

Ankaragücü’nün haftanın açılış maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadele sonrası yaşanan acı olay büyük üzüntüye sebep oldu. Sarı lacivertli ekibin 4-2 kazandığı maçın ardından Ankara’ya dönmek üzere yola çıkan taraftarları taşıyan midibüs Afyonkarahisar yakınlarında kaza yaptı. Kazada 2 taraftar hayatını kaybederken, 24 taraftar da çeşitli yerlerinden yaralandı. Yılmaz Doğan'ın kullandığı 06 FV 6125 plakalı midibüse Adil Erkan'ın idaresindeki 43 LD 961 plakalı otomobilin arkadan çarpması nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs, şarampole devrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.