Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran gerilimi kalıcı çatışmaya dönüşme riski bulunuyor

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riskinin bulunduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail-İran gerilimi kalıcı çatışmaya dönüşme riski bulunuyor
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran topraklarına ve Suriye'ye yönelik düzenlediği iddia edilen saldırıların, kalıcı bir çatışma riskini artırdığını vurgulayarak, tarafları daha büyük bir çatışmadan kaçınmaya çağırdı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne yönelik gerçekleştirilen saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek, yaşanan gelişmelerin ardından bölgede kalıcı bir çatışmanın ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuldu. Açıklamada, tarafların daha büyük bir çatışmayı tetikleyebilecek adımlardan kaçınması gerektiği vurgulandı.

Bununla birlikte, açıklamada uluslararası toplumun önceliğinin Gazze'deki şiddetin sona erdirilmesi ve Filistin devletinin kurulmasıyla bölgede kalıcı bir barışın sağlanması olduğu ifade edildi.

Öte yandan, İran devlet televizyonu İsfahan eyaletindeki İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınlarında duyulan patlama seslerine dikkat çekerek, ABD medyasının İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediği yönündeki haberlerine yer verdiği bildirildi.

Benzer şekilde, Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, İsrail'in Suriye'nin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu noktalara roket saldırısı düzenlediği iddia edilmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.