Doğuştan engelli Beyza Nur Sezgin, milli takıma seçildi

Ordu'da yaşayan ve doğuştan bacakları ile sol kolu olmayan 25 yaşındaki Beyza Nur Sezgin, spora olan ilgisi ve azmi sayesinde yüzme alanında önemli başarılar elde etti.

Doğuştan engelli Beyza Nur Sezgin, milli takıma seçildi
Yayınlanma:

11 yaşında Ordu Gençlik Spor Kulübü'nde yüzme ile tanışan Beyza Nur Sezgin, birçok şampiyonada madalya kazandı. Geçtiğimiz Aralık ayında Ankara'da düzenlenen milli takım seçme yarışmalarında 50 metre kurbağalamada altın madalya kazanan Sezgin, hayalini kurduğu milli takıma seçilmeyi başardı.

Kariyerine Ordu Gençlik Spor Kulübü'nde devam eden Sezgin, 14 yıldır severek sürdürdüğü yüzme tutkusunu, mart ayında İtalya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda milli takım formasıyla taçlandırmayı hedefliyor. Sezgin, spora olan tutkusunu, ailesinin sağladığı destek ve antrenörü Onur Özkan ile birleştirerek engelleri aşmayı ve milli takım yolunda ilerlemeyi başardı.

untitled-1-002.jpg

Antrenörü Onur Özkan, Sezgin'in azimli ve kararlı bir sporcu olduğunu vurgulayarak, mart ayındaki Avrupa Şampiyonası'nda madalya beklediklerini belirtti. Sezgin'in başarısının, spora olan tutku ve sürekli çaba harcama azmiyle mümkün olduğunu ifade eden Özkan, Sezgin'in milli takıma seçilmesinin bu özverinin bir sonucu olduğunu söyledi. Beyza Nur Sezgin, spordaki başarısını sadece kendi azmiyle değil, ailesinin desteğiyle engelleri birer birer aşarak elde ettiğini dile getirerek, tüm velilere engelli çocuklarını spora yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.