Dursun Özbek savcıları göreve çağırdı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un son açıklamalarına ilişkin sert bir tepki gösterdi ve "Şampiyonluklar tehditlerle kazanılmaz. Şampiyonluklar dürüst bir mücadeleyle kazanılır." dedi.

Dursun Özbek savcıları göreve çağırdı
Yayınlanma:

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Atakaş Hatayspor'u 1-0 yendikleri maçın ardından RAMS Park'ta basın mensuplarına konuştu.

Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın olağanüstü genel kurulunda yaptığı açıklamalara tepki göstererek şunları söyledi:

"Rakip takımın başkanı, çekiştiğimiz rakibimizle ilgili olağanüstü bir genel kurul düzenledi. Bu genel kurulda yaptığı açıklamalar bizleri şaşırttı. Kendi taraftarının önünde Galatasaray'ın başkan vekiline tehditler savurdu. Bu tehdit, küçük bir tehdit değildi. Bu durum ne anlama geliyor? Ülkenin huzurunu hiç mi düşünmüyorsunuz? Biz 60 milyon taraftarı temsil ediyoruz. 60 milyon taraftarı provoke ederek istenmeyen olaylara yol açmak mı istiyorsunuz? Başkan vekilime bir şeyler yapılması durumunda... Kendisinin bir ailesi var. Tek başına cesurca dolaşıyor. Geçmişte benzer olaylar yaşadık. Son Trabzon maçında da benzer bir durum yaşandı. Bir taraftarın hayatını kaybetmesi sizi mutlu eder mi? Kendisine söylediklerini bir kez daha dinlemesini tavsiye ediyorum. Biz, onun bu üslubuna aynı seviyede cevap vermeyeceğiz. Şampiyonluk için değer mi?"

Özbek, Ali Koç'un yaşça kendisinden büyük olduğunu belirterek, "Ali Koç şunu bilmeli, şampiyonluklar tehditlerle kazanılmaz. Şampiyonluklar dürüst bir mücadeleyle kazanılır. Benzer bir tehdidi federasyon toplantısında da yapmıştı. Orada da Erden Timur'u tehdit etti. Gereken cevabı aldı ve sakinleşti. Kendisi eğitimli biri, önemli bir ailenin mensubu. Böyle bir üslup yakışır mı? Galatasaray Yönetim Kurulu, onun seviyesine inmeyecek." şeklinde konuştu.

Ülkenin huzurunun her şeyden önce geldiğini vurgulayan Özbek, "Burada 60 milyon insan söz konusu. 60 milyon insanın birbirine zarar vermesini teşvik eden cümleler kullandı. Bu ülkenin birliğini tehdit eden başka bir örnek olamaz. Ben benzer bir açık tehdit duymadım. Bu tür konuşmaların cezasız kalmaması gerekiyor. Bu konuda cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunuyorum. Hukuk işletilmeli. Futbol adamı olarak bu tür gelişmelerden dolayı çok üzgünüm. Durumumuz pek de iyi değil. Hukukun işlemesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.