Ergin Ataman'dan Panatinaikos'un skandal Kıbrıs pankartına cevap!

Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Panathinaikos-Maccabi hazırlık maçında yaşanan pankart skandalı, Panathinaikos’un Türk başantrenörü Ergin Ataman’ın sert tepkisine yol açtı.

Ergin Ataman'dan Panatinaikos'un skandal Kıbrıs pankartına cevap!
Yayınlanma:

Maç sırasında Panathinaikos taraftarları, Türkiye'yi hedef alan bir pankart açarak, "Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz" ifadesini kullandılar. Bu pankartı fark eden Ataman, sahaya girerek tepkisini gösterdi ve hakemden önce kendisini oyundan ihraç ettirdi.

ATAMAN: "TEPKİMİ EN SERT ŞEKİLDE GÖSTERDİM"

Olay sonrası açıklama yapan Ergin Ataman, dostluk ve barış için düzenlenen bir turnuvada böyle bir pankartın açılmasını kesinlikle kabul edemeyeceğini belirtti. Ataman, "Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim" dedi. Başantrenör, pankartı açan küçük bir grubun bu davranışının, Kıbrıs'ta kendisine ve takımına gösterilen genel sevgi ve misafirperverliği gölgelemeyeceğini vurguladı.

"KAZANAN SPOR VE DOSTLUK OLACAK"

Ataman, turnuva öncesinde Kıbrıs’a çok güzel duygularla geldiğini, havaalanında ve otelde taraftarlar tarafından sevgiyle karşılandığını dile getirdi. Yaşanan olayın, sporun birleştirici gücüne zarar vermesine izin vermeyeceğini belirterek, “Bizi bir araya getiren en güçlü şey basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan her zaman spor ve dostluk olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.