Ersun Yanal, teknik direktörülüğe TFF 1.Lig'le döndü: Ersun Yanal, Amedspor'da

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Başkan Vekili Barın Durmaz ve Futbol Şube Sorumlusu Şefik Özdil, İzmir’de iki gün süren görüşmelerin ardından teknik direktör Ersun Yanal ile el sıkıştı.

Ersun Yanal, teknik direktörülüğe TFF 1.Lig'le döndü: Ersun Yanal, Amedspor'da
Yayınlanma:

Ersun Yanal, 11 Haziran Salı günü yapılacak genel kurulun ardından Amedspor ile bir yıllık sözleşme imzalayacak.

Başkan Elaldı, Yanal’ın Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Eskişehirspor’da temellerini attığı devrimi, Fenerbahçe, Trabzonspor ve A Milli Takım’da devam ettirdiğini belirtti.

Elaldı, "Yanal Takımı kavramının altında savunma yapmayan, yaptıran bir futbol anlayışı hakimdir. Türk futbolunu analiz, performans, GPS, beslenme ve mental destek gibi kavramlarla tanıştıran Yanal’ın felsefesini her zaman takdir ediyoruz. Elde ettiği başarılar, kazandığı kupalar ve yetiştirdiği genç yıldızlarla futbolumuzda çok ayrı bir konuma sahip Yanal ile çıkacağımız yolculuk için çok heyecanlıyız," dedi.

Yanal, Amedspor’un TFF 1. Lig’deki ilk yılında lige heyecan katacağını belirterek, "Futbol, hepimizin ortak duygusu, ortak coşkusu, ortak heyecanı. Türkiye bir futbol ülkesi ve hepimizin daha iyi futbol felsefesine ulaşması için el ele vermesi gerekiyor. Amedspor ile başlayacağımız yolculuğun her dakikası bu açıdan çok önemli ve değerli," diye konuştu.

Ersun Yanal, Ankara'da önce Ankaragücü'nü çalıştırmış ardından Gençlerbirliği'nin başına geçmişti. Kırmızı karalar ile UEFA Kupası son 16 turuna kadar ilermişti. Yanal, ardından Milli takımın başına geçti. Ersun Yanal, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonunda Süper Lig'de Antalyaspor'u geçen sezon da Alanyaspor'u çalıştırmıştı. Yanal, Alanyaspor'dan 19 Nisan 2023'te ayrılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.