EURO 2024 elemelerinde 8. hafta sona erdi: Beşiktaşlı Bakhtiyar Zaynutdinov rekor kırdı

Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 için eleme maçları oynanıyor. UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında bugün oynanan maçlarla 8. hafta sona erdi.

EURO 2024 elemelerinde 8. hafta sona erdi: Beşiktaşlı Bakhtiyar Zaynutdinov rekor kırdı
Yayınlanma:

C grubunda nefes kesen maçta İngiltere, İtalya’yı 3 golle geçti. Rakibini 3-1 mağlup ederek 6. maçında 16. puanını alan İngiltere, EURO 2024 vizesini cebine koydu. Spalletti yönetimindeki İtalya ise 6 maçta 10 puanla 3. sırada kaldı. Bu akşam Malta’yı deplasmanda 3-1’le geçen ve grupta 7 maçta 13 puan toplayan Ukrayna ikinci sırada.

KAZAKİSTAN TARİHİNİN EN GOLCÜSÜ: BAKHTİYAR ZAYNUTDİNOV

Avrupa Şampiyonası elemelerinin H Grubunda mücadele eden Kazakistan, Finlandiya deplasmanında 2-1’le güldü. İki golü de 25 yaşındaki Beşiktaşlı Bakhtiyar Zaynutdinov kaydetti. Zaynutdinov bu gollerle milli forma altındaki gol sayısına 14’e çıkartarak Kazakistan Milli Takımı tarihinin en golcü ismi olmayı başardı.

TADİC ŞOV YAPTI SIRBİSTAN KAZANDI

H Grubundaki diğer maçlarda Slovenya, Kuzey İrlanda deplasmanından, Danimarka ise San Marino deplasmanında 3 puanla dönerek ilk iki sıradaki yerlerini sağlamlaştırdı. San Marino, Danimarka’ya 2-1 mağlup olduğu maçta 779 gün sonra gol sevinci yaşadı.

G Grubunda ise Sırbistan, Karadağ’ı 3-1’le geçti. Karşılaşmada Tadic 1 gol 1 asist kaydetti. G Grubundaki diğer maçta Litvanya ile Macaristan 2-2 berabere kaldı. Bu skorlarla Macaristan bir maçı eksik 14 puanla zirvede yer alırken Sırbistan 13 puanla ilk ikiyi tamamladı.

Ayrıca, Belçika ile İsveç arasındaki karşılaşma öncesinde dün Brüksel'de düzenlenen silahlı saldırıda ölen iki kişi anısına, tüm maçlarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.