EURO 2024'te bugün: Ev sahibi Almanya İskoçya'yı ağırlıyor!

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın heyecanı, Almanya'nın ev sahipliğinde bugün başlıyor. Münih Futbol Arena'da oynanacak olan Almanya-İskoçya maçıyla birlikte, EURO 2024 resmen start alacak. Heyecanla beklenen organizasyon, 10 şehirde ve 24 milli takımın katılımıyla gerçekleşecek.

EURO 2024'te bugün: Ev sahibi Almanya İskoçya'yı ağırlıyor!
Yayınlanma:

31 gün boyunca devam edecek olan turnuva, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Toplam 51 karşılaşmanın yapılacağı organizasyon, Almanya ile İskoçya arasındaki açılış maçıyla başlayacak. TSİ 22.00'de başlayacak olan maç, TRT 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Avrupa Şampiyonası'nda 24 takım, altı grupta mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımların yanı sıra en iyi dört üçüncü, son 16 turuna yükselecek. Grup müsabakaları 26 Haziran Çarşamba günü sona erecek ve 29 Haziran'da son 16 turu başlayacak.

Turnuvada çeyrek final maçları 5 ve 6 Temmuz'da, yarı final karşılaşmaları ise 9 ve 10 Temmuz'da oynanacak. EURO 2024'ün şampiyonu ise 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

Türkiye Milli Futbol Takımı ise F Grubu'nda mücadele edecek. Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile eşleşen Ay-yıldızlılar, ilk maçını 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile Dortmund'da oynayacak. Ardından 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz, 26 Haziran Çarşamba günü ise Çekya ile karşılaşacak.

ALMANYA TARAFI

Çok sayıda yıldıza sahip olan Almanya’da, hocasından büyük olan 38 yaşındaki Neuer için son Avrupa Şampiyonası olabilir. Neuer dışında genç bir kadroya sahip olan ev sahibinde 30 yaş üstünde kaptan İlkay Gündoğan,Toni Kroos ve Thomas Müller de sıkça şans bulacak isimler. Bu isimler dışında genç yıldızlar F. Wirtz ve Musiala ve istikrar abidesi J. Kimmich fark yaratan isimler olabilir. Ayrıca sol bek rotasyonunda Raum ve Mittelstadt isimleri de Nagelsmann’ın oyununda parlayabilir.

İSKOÇYA TARAFI

Kadrosundaki isimlerin çoğu Premier Lig takımlarında forma giyen İskoçya'da, orta saha oyuncusu Scott McTominay ve santrfor John McGinn öne çıkan isimler arasında. EURO 2024 Elemeleri'nde 7 gol atan Scott McTominay ve 3 kez ağları havalandıran John McGinn, takımlarının başarısında büyük rol oynadı.

Ayrıca, Lyndon Dykes, Kenny McLean, Callum McGregor, Ryan Porteous, Lawrence Shankland ve Stuart Armstrong birer kez gol sevinci yaşadı. Mevcut kadroda en golcü oyuncu, 64 müsabakada 18 gol atan John McGinn olurken, onu 36 milli maçta 9 golle Lyndon Dykes takip ediyor.

1992, 1996 ve 2020 Avrupa Şampiyonaları'na katılan ancak hiçbir turnuvada grup aşamasını geçemeyen İskoçya, bu kez tarih yazarak ilk kez gruptan çıkmayı ve turnuvada ses getirmeyi hedefliyor. Teknik direktör Steve Clarke önderliğinde disiplinli ve mücadeleci bir oyun sergileyen İskoçya Milli Takımı, A Grubu'nda zorlu rakipleri karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor.

EURO 2024 Gruplarında İlk Maç Programı:

A Grubu: Bugün:

  • 22.00 Almanya-İskoçya (Münih Futbol Arena)

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.