EURO 2024'te çeyrek final için geri sayımdayız: A Milli Takım, Avusturya karşısında 2-1 önde

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın son 16 turunda, Bizim çocuklar son 15 dakikaya Avusturya karşısında 2-1 önde girdi.

EURO 2024'te çeyrek final için geri sayımdayız: A Milli Takım, Avusturya karşısında 2-1 önde
Yayınlanma:

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın son 16 turunda, A Milli Futbol Takımımız, Avusturya karşısında etkileyici bir performans sergiledi ve maça erken bir golle başladı. İlk dakikada kazanılan köşe vuruşunda Merih Demiral, savunmadan seken topta sert bir vuruşla fileleri sarsarak millilerimizi 1-0 öne geçirdi. Merih'in bu golü, Türkiye'nin turnuvalarda kaydettiği en erken gol olarak tarihe geçti.

Bu gol, Avrupa Şampiyonası tarihinde atılmış en erken ikinci gol (52. saniye) olarak da kayıtlara geçti. Turnuva tarihindeki en erken gol ise Nedim Bajrami'nin EURO 2024 grup etabında İtalya'ya karşı 23. saniyede attığı goldü.

İkinci yarıda daha iyi olan Avusturya karşısında A Milli Takım, 60. dakikada bir kez daha Merih Demiral ile gol buldu. Yine bir köşe vuruşunda, Arda Güler'in ortasına yükselen Merih, ön direkte iyi bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a taşıdı. Avusturya, bu gole çabuk yanıt verdi ve 66. dakikada Michael Gregoritsch ile durumu 2-1'e getirdi. Maçın son anlarına 2-1 üstünlüğümüzle girildi.

Maçın 58. dakikasında Salih Özcan, sarı kartlı İsmail Yüksek'in yerine oyuna dahil oldu. 77. dakikada da Okay Yokuşlu ve Kerem Aktürkoğlu; Arda Güler ve Kenan Yıldız yerine oyuna dahil oldu.

Maçın kazananı çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.