EURO 2024'te futbol teknoloji ile buluşuyor

Almanya'da düzenlenecek turnuvada en çok dikkat çeken şeylerin başında turnuva topu geliyor.

EURO 2024'te futbol teknoloji ile buluşuyor
Yayınlanma:

Turnuvalar her zaman futbol adına yeni taktiklerin denendiği, yeni oyun sistemlerin futbol dünyasına kazandırıldığı dönemler olarak bilinir. Öte yandan saha dışında da farklı yenilikler genellikle turnuvalarda denenir.

Bu bir ülkenin seçmiş olduğu maskot da olabilir, saha içinde oynanacak yeni teknoloji ile donatılmış bir futbol topu da, iklime uyumlu hale getirilmiş bir forma da.

Almanya’daki turnuvada da göze ilk çarpan şey futbol topu oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Almanya'nın ev sahipliği yapacağı maçlara sahne olacak. Turnuvanın resmi maç topu ise FUSSBALLLIEBE olarak tanıtıldı. Adidas tarafından üretilen bu özel futbol topu, oyunda daha fazla isabet ve hassasiyet sağlamak üzere tasarlandı.

FUSSBALLLIEBE, "Connected Ball" teknolojisi sayesinde turnuvadaki tüm 51 maçta kullanılacak. Bu özel teknoloji, topun hava akışını kontrol etmek için tasarlanmış 20 parçalı panel şeklindeki dış kabuğuyla birleşerek oyunculara en yüksek hassasiyeti sunmayı hedefliyor.

Topun tasarımı, belirgin siyah kanat şekilleriyle vurgulanan renkli kenarlar, kıvrımlar ve noktalarla zenginleştirilmiş. Bu renkler, yarışan ulusların canlılığını ve futbolun evrensel çekiciliğini temsil ediyor. Ayrıca, topun üzerinde turnuvaya ev sahipliği yapan her şehrin adı ve stadyumlarının illüstrasyonları da yer alıyor.

FUSSBALLLIEBE ayrıca, UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bir ilke imza atarak "Connected Ball" teknolojisini kullanacak. Bu teknoloji, topun hareket verilerini gerçek zamanlı olarak video maç görevlilerine ileterek maç kararlarını hızlandırmayı ve VAR hakemlerine daha fazla destek sağlamayı amaçlıyor.

Topun özellikleri arasında ADIDAS Connected Ball Teknolojisi, CTR-CORE ve sürdürülebilir biyo-bazlı malzemeler öne çıkıyor. Bu özellikler, topun performansını artırırken aynı zamanda çevresel etkisini azaltmayı hedefliyor.

Futbol severler için halen bir efsane olan 2002 Dünya Kupası'ndaki Fevernova'nın yerini alabilen bir futbol topu olmadı ancak bu turnavadaki performansı ve gollere kattığı güzellikle FUSSBALLLIEBE bu koltuğa en büyük aday gibi görünüyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.