EURO 2024'te kimler var? Ev sahibi Almanya, son yıllarda başarıya aç: Nagelsmann'la Panzerler neler yapacak?

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz yeni bir seriye başlıyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz edeceğimiz seride bugünkü takımımız ev sahibi Almanya.

EURO 2024'te kimler var? Ev sahibi Almanya, son yıllarda başarıya aç: Nagelsmann'la Panzerler neler yapacak?
Yayınlanma:

EV SAHİBİ ALMANYA EVİNDE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Almanya, Milli takım bazında büyük dominasyon ve performans gösterdiği 2000’li yılların başına göre biraz geriye gitmiş gibi görünse de ev sahibi de olmasının avantajıyla şampiyonluk hedefliyor. 1972’den bu yana her Avrupa Şampiyonasın katıldı 1972, 1980 ve 1996 yıllarında Avrupa Şampiyonu oldu. Almanya 28 yıl aranın ardından yeniden şampiyon olmak istiyor.

Almanya, Bundesliga olarak bu sezon Avrupa kupalarında beklentilerin üstüne çıktı. Borussia Dortmund’un Şampiyonlar Ligi finali, Bayern Münih’in yarı final oynadığı Bundesliga’da ayrıca sezona damga vuran Bayer Leverkusen de UEFA Kupası finali oynadı.

SON TURNUVALARDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI

EURO 2024 için ön eleme oynamayan Almanya son büyük turnuvada hayal kırıklığı yaşamıştı. 2022 Dünya Kupasında Hans Flick yönetiminde Japonya, İspanya ve Kosta Rika’nın olduğu grupta 3 maç sonunda 4 puanda kalan ve gruplardan çıkamayan Almanya ardından oynadığı hazırlık maçlarında da iyi performans sergilemedi ve Dünya Kupasında Almanya’yı eve gönderen Japonya, 2023’te Almanya’yı 4-1 yenerek H. Flick’i de gönderdi.

Hansi Flick sonrası genç teknik adam J. Nagelsmann ile anlaşan Panzerler, 36 yaşındaki teknik adamla 7 hazırlık maçında 3 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Geniş kadrodan istikrarlı performansı almak konusunda sorun yaşayan Almanya, Mart ayında Hollanda ve Fransa’yı yense de geçtiğimiz günlerde Ukrayna ile golsüz berabere kaldı. Almanya son hazırlık maçını Cuma günü Yunanistan’la yapacak ve turnuvaya hazır hale gelecek.

KADRODA DENEYİMLİ VE YENİ YILDIZLAR VAR

Çok sayıda yıldıza sahip olan Almanya’da, hocasından büyük olan 38 yaşındaki Neuer için son Avrupa Şampiyonası olabilir. Neuer dışında genç bir kadroya sahip olan ev sahibinde 30 yaş üstünde kaptan İlkay Gündoğan,Toni Kroos ve Thomas Müller de sıkça şans bulacak isimler. Bu isimler dışında genç yıldızlar F. Wirtz ve Musiala ve istikrar abidesi J. Kimmich fark yaratan isimler olabilir. Ayrıca sol bek rotasyonunda Raum ve Mittelstadt isimleri de Nagelsmann’ın oyununda parlayabilir.

LÖW SONRASI DEĞİŞEN ALMANYA

15 sene boyunca Almanya milli takımında çok sayıda maça çıkan ve 2014 Dünya Kupası ile 2017 Konfederasyon Kupası kazanan J. Löw, EURO 2020’de son 16 turunda İngiltere’den alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından takımdan ayrılmıştı. Ardından H. Flick’le başarısız geçen Dünya Kupası ve şimdi de bir diğer büyük turnuvada yeni bir teknik adamla sahne alacak Almanya. Panzerler EURO 2016’daki yarı finalin ardından 3 büyük turnuvada (2018 ve 2022 Dünya Kupası ve EURO 2020) hayal kırıklığı yaşadı.

ALMANYA’YA ÜÇLÜ SAVUNMA GRUBU

Ev sahibi Almanya, A Grubunda Macaristan, İsviçre ve İskoçya takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Her üç takım da maçlarında üçlü savunma tercih eden ve turnuvalarda sıkça boy gösteren takımlar olarak hem ikincilik mücadelesi verecek hem de Japonya’nın Dünya Kupasında yaptığı gibi Almanya’nın üstünde yer almaya çalışacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.