EURO 2024'te kimler var? | Futbolun anavatanı İngiltere ilk şampiyonluk peşinde!

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimize devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz bu seride bugünkü takımımız C Grubundan İngiltere. 'Futbolun anavatanı' olarak kabul edilen 'Aslanlar' bu turnuvayla birlikte ilk defa şampiyon olmak istiyor...

EURO 2024'te kimler var? | Futbolun anavatanı İngiltere ilk şampiyonluk peşinde!
Yayınlanma:

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde şampiyonluk yaşayamayan İngiltere, Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek EURO 2024'te C Grubu'nda Danimarka, Sırbistan ve Slovenya ile mücadele edecek. Kadro değeri ve formda oyuncularıyla dikkat çeken İngiltere, turnuvanın favorileri arasında yer alıyor.

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

EURO 2024 Elemeleri'nde C Grubu'nda yer alan İngiltere; İtalya, Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Malta ile mücadele etti. Zorlu rakiplerin bulunduğu grubu lider tamamlayan İngiltere, iddiasını ortaya koydu. Grup maçlarında hiç mağlup olmayan İngilizler, 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek 22 gol attı ve kalesinde sadece 4 gol gördü.

Eleme Performansı

Teknik direktörlüğünü Gareth Southgate'in yaptığı İngiltere'nin elemelerdeki performansı şu şekilde oldu:

  • İtalya-İngiltere: 1-2
  • İngiltere-Ukrayna: 2-0
  • Malta-İngiltere: 0-4
  • İngiltere-Kuzey Makedonya: 7-0
  • Ukrayna-İngiltere: 1-1
  • İngiltere-İtalya: 3-1
  • İngiltere-Malta: 2-0
  • Kuzey Makedonya-İngiltere: 1-1

FORMDA KADRO

İngiltere, Avrupa Şampiyonası'na son dönemlerdeki en kaliteli ve formda kadrosuyla katılacak. Birçok yıldız oyuncuyu barındıran kadro, değer açısından da ön plana çıkıyor. Transfermarkt verilerine göre İngiltere'de Real Madrid'den Jude Bellingham 180 milyon avro, Manchester City'nin genç yıldızı Phil Foden 150 milyon avro, Arsenal'in yıldızlarından Bukayo Saka 140 milyon avro ve Declan Rice 120 milyon avroluk piyasa değerine sahip.

GENÇ YILDIZLAR ÖN PLANDA

İngiltere, genel olarak genç oyunculardan kurulu bir kadroyla şampiyonaya katılacak. , Crystal Palace'dan Marc Guehi (23) ve Adam Wharton (20) Manchester United'dan Kobbie Mainoo (19), Real Madrid'den Jude Bellingham (20), Chelsea'den Cole Palmer (22),e Arsenal'den Bukayo Saka (22), kadroda olması beklenen genç isimler arasında yer alıyor.

DENEYİMLİ İSİMLER DE KADRODA

Genç yeteneklerin yanı sıra İngiltere kadrosunda tecrübeli oyuncular da bulunuyor. John Stones (30), Kyle Walker (34), Kieran Trippier (33) ve Harry Kane (30) gibi deneyimli futbolcular, takımın önemli kozları arasında yer alacak.

İNGİLTERE’NİN EURO 2024 KADROSU

Kaleciler: Jordan Pickford, Aaron Ramsdale, Dean Henderson

Defans: Marc Guehi, Kieran Trippier, Lewis Dunk, Ezri Konsa, Kyle Walker, Joe Gomez, John Stones

Orta Saha: Conor Gallagher, Trent Alexander-Arnold, Declan Rice, Kobbie Mainoo, Adam Wharton

Hücum: Harry Kane, Bukayo Saka, Anthony Gordon, Ollie Watkins, Phil Foden, Jude Bellingham, Cole Palmer, Ivan Toney, Eberechi Eze, Jarrod Bowen

İngiltere'de 33 kişilik geniş kadrodan James Maddison ve Jack Grealish gibi yıldızlar çıkarıldı. Bu iki isimle birlikte H. Maguire da EURO 2024 kadrosunda yer almıyor.

TURNUVA GEÇMİŞİ

İngiltere, organizasyona 11. kez katılacak. Futbolun beşiği olarak gösterilen ve tarih boyunca önemli kadrolara sahip olan İngiltere, FIFA Dünya Kupası şampiyonluğuna rağmen henüz Avrupa şampiyonluğuna ulaşamadı. En büyük başarısını 2020'de final oynayarak yakalayan İngilizler o sezon penaltılarla kupayı İtalya'ya kaybetmişti. 1968 ve 1996'da yarı final gören İngiltere, 2004 ve 2012'de de çeyrek final oynadı.

Maç Takvimi

İngiltere'nin EURO 2024 C Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

  • 16 Haziran, 22.00: Sırbistan-İngiltere
  • 20 Haziran, 19.00: Danimarka-İngiltere
  • 25 Haziran, 22.00: İngiltere-Slovenya

İngiltere, güçlü kadrosu ve iddialı oyun anlayışıyla EURO 2024'te ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. Oynattığı savunma ağırlıklı futbolla ve kadro tercihiyle eleştirilerin dönem dönem odağında yer alan G. Southgate, 2016 yılından beri İngiltere'de 95 maça çıktı ve 60 galibiyet 17 mağlubiyet aldı.

Southgate, yarı finale kalınması halinde 100. maçına çıkacak. Southgate, İngiltere ile 2018 Dünya Kupasında yarı final, 2022 Dünya Kupasında çeyrek final oynarken EURO 2020'de finalde mağlup olmuştu. İngiltere bu turnuvada şampiyon olmak isterken özellikle orta saha ve hücumdaki yıldızlarıyla dikkat çekiyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.