EURO 2024'te kimler var? |Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, büyük turnuvalara aşina

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz yeni bir seriye başlıyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz edeceğimiz seride bugünkü takımımız A Grubundan İsviçre.

EURO 2024'te kimler var? |Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, büyük turnuvalara aşina
Yayınlanma:

Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın'ın çalıştırdığı İsviçre Milli Takımı, EURO 2024'te A Grubu'ndan çıkmak için Almanya, Macaristan ve İskoçya ile karşı karşıya gelecek. Almanya'nın favori göründüğü grupta İsviçre'nin hedefi gruptan çıkarak başarılı bir performans sergilemek.

EURO 2016 VE EURO 2020'DE ARTAN PERFORMANSLAR

Tarihinde daha önce 5 kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alan İsviçre, son organizasyonlardaki çıkışıyla dikkat çekiyor. 1996, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında gruptan çıkamayan İsviçre, 2012'ye katılamamıştı. Ancak, EURO 2016'da son 16 turuna kalma ve EURO 2020'de çeyrek finale ulaşma başarısı gösteren kırmızı-beyazlı takım,üst üste daha yukarıya çektiği başarı çizgisini ilerletmek istiyor.

İsviçre, Dünya Kupasında da istikrarlı bir takım görüntüsünde. Son 5 Dünya Kupasının tamamında yer alan ve toplamda 16 kez Dünya Kupasına katılan İsviçre son 3 Dünya Kupasında da Son 16 turunda oynamıştı.

ROMANYA'NIN ARKASINDAN İKİNCİ

İsviçre, EURO 2024'e elemelerde I Grubu'nu ikinci bitirerek katıldı. Teknik direktör Murat Yakın'ın öğrencileri, elemelerde Romanya, İsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile mücadele etti. Toplamda 10 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 17 puan toplayan İsviçre, grubunu ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonası finallerine adını yazdırdı. İsviçre sadece gruptan çıkmayı garantilediği son haftada Romanya'ya yenildi.

İsviçre'nin elemelerde aldığı sonuçlar şöyle:

  • Belarus-İsviçre: 0-5
  • İsviçre-İsrail: 3-0
  • Andorra-İsviçre: 1-2
  • İsviçre-Romanya: 2-2
  • Kosova-İsviçre: 2-2
  • İsviçre-Andorra: 3-0
  • İsviçre-Belarus: 3-3
  • İsrail-İsviçre: 1-1
  • İsviçre-Kosova: 1-1
  • Romanya-İsviçre: 1-0

Eleme grubunda bu sezonu Burnley'de tamamlayan Zeki Amdouni, attığı 6 golle takımının finallere kalmasında önemli rol oynadı. Ayrıca, Bundesliga'da Augsburg forması giyen Ruben Vargas ve İsviçre'de Lugano forması giyen Renato Steffen üçer gol attı.

EMBOLO'NUN FORMU BELİRLEYİCİ OLACAK!

İsviçre Milli Takımı'nın kadrosunda Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen birçok futbolcu bulunuyor. Kalede İnter ve B. Dortmund'un formda iki kalecisi Yann Sommer ve Gregor Kobel gibi üst düzey isimlerin yer aldığı İsviçre'nin savunmasında da Manchester City forması giyen Manuel Akanji ve Nico Elvedi öne çıkarken orta sahada Bayer Leverkusen'in efsane sezonunda takımın en önemli parçalarından biri olan Granit Xhaka ve D. Zakaria takım için önemli isimler. İsviçre'de en büyük sorunun yaşanması beklenen yer olan hücumda Milan formasıyla 28 maçta 6 gol atan Noah Okafor ve Burnley ile 34 maçta 5 gol atan Zeki Amdouni gibi isimler ön planda. En önemli silah B. Embolo ise sezon başından beri sakatlık sebebiyle forma giymedi ve Monaco'da bu sezon sadece 5 maçta 185 dakika oynayarak 1 gol attı. 3 yıldır Avrupa futbolunun uzağındaki 32 yaşındaki Xherdan Shaqiri'den de bir tavşandan şapka çıkarması istenecek.

KAPTAN XHAKA'NIN ÖNDERLİĞİNDE İSVİÇRE'NİN GÖZÜ YÜKSEKLERDE

Teknik direktör Murat Yakın'ın EURO 2024 için belirlediği aday kadro şu isimlerden oluşuyor:

Kaleci: Gregor Kobel, Yvon Mvogo, Yann Sommer

Defans: Manuel Akanji, Nico Elvedi, Ricardo Rodriguez, Fabian Schar, Leonidas Stergiou, Silvan Widmer, Cedric Zesiger

Orta Saha ve Forvet: Michel Aebischer, Zeki Amdouni, Kwadwo Duah, Breel Embolo, Remo Freuler, Ardon Jashari, Dan Ndoye, Noah Okafor, Fabian Rieder, Xherdan Shaqiri, Vincent Sierro, Renato Steffen, Hücumda ise Breel Embolo, Granit Xhaka, Denis Zakaria, Steven Zuber.

İsviçre'nin EURO 2024 A Grubu'nda oynayacağı maçların programı (TSİ) şöyle:

  • 15 Haziran Cumartesi:
    • 16.00 Macaristan-İsviçre (RheinEnergie)
  • 19 Haziran Çarşamba:
    • 22.00 İskoçya-İsviçre (RheinEnergie)
  • 23 Haziran Pazar:
    • 22.00 İsviçre-Almanya (Deutsche Bank Park)

İSVİÇRE MURAT YAKIN'LA ZOR KAYBEDİYOR

Son yıllarda uluslararası turnuvalarda gösterdiği performansla dikkat çeken İsviçre Milli Takımı, Murat Yakın yönetiminde EURO 2024'te de büyük hedeflerle sahaya çıkacak. 2021 yılından beri takımın başında olan Murat Yakın, 33 maçta 15 galibiyet 10 beraberlikle 1.67 puan ortalaması tutturdu. Murat Yakın sallantıda başladığı İsviçre Milli takım performansını ilerleyen dönemde arttırdı ve son 15 maçta 8 kez kazanırken sadece Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya'ya ve EURO 2024 elemeleri son maçında Romanya'ya yenildi. Son 10 maçta 6 kez üçlü savunma kullanan Murat Yakın turnuvaya da bu formatla çıkacak şekilde hazırlanıyor. İsviçre EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Avusturya ile karşılaşacak. Murat Yakın öncesi 7 sezon boyunca takımın başında V. Petkovic yer almıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.