EURO 2024'te kimler var? | Slovakya üst üste 3. kez turnuvada

EURO 2024’e bir gün kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimize devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz bu seride bugünkü takımımız E Grubundan Slovakya.

EURO 2024'te kimler var? | Slovakya üst üste 3. kez turnuvada
Yayınlanma:

İtalyan teknik direktör Francesco Calzona önderliğindeki Slovakya Milli Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Almanya ev sahipliğinde katılacak. E Grubu'nda mücadele edecek Slovakya, Ukrayna, Belçika ve Romanya ile karşılaşacak.

Elemelerde J Grubu'nda yer alan Slovakya, 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek grubunu ikinci sırada tamamladı ve turnuvaya katılma hakkı kazandı.

Slovakya'nın elemelerdeki performansı şu sonuçlarla şekillendi:

- Slovakya-Lüksemburg: 0-0
- Slovakya-Bosna Hersek: 2-0
- İzlanda-Slovakya: 1-2
- Lihtenştayn-Slovakya: 0-1
- Slovakya-Portekiz: 0-1
- Slovakya-Lihtenştayn: 3-0
- Portekiz-Slovakya: 3-2
- Lüksemburg-Slovakya: 0-1
- Slovakya-İzlanda: 4-2
- Bosna Hersek-Slovakya: 1-2

DENEYİMLİ İSİMLERİN SON TURNUVASI OLABİLİR

Slovakya, son maçlarda gösterdiği yükselen form grafiğini EURO 2024'e taşımak istiyor. Savunma hattını PSG'de forma giyen Milan Skriniar önderliğinde güçlendiren ekip, orta sahada Napoli'den Stanislav Lobotka ve Hamburg'dan Laszlo Benes gibi deneyimli oyunculara sahip. Slovakya'da ayrıca stoper mevkisinde oynayan David Hancko bu sezon Feyenoord'da 47 maça çıktı ve 7 gol 3 asistlik katkı verdi. Lobotka bu sezon 49 maça çıkarken Skriniar 32 maçta PSG forması giydi. Tecrübeli kaleci Dubravka için de son büyük turnuva olabilir.

Forvette ise Sparta Prag'dan Lukas Haraslin ve Boavista'dan Robert Bozenik'in performansları kritik olacak. Haraslin, elemelerde 3 golle takımının en skorer oyuncusu oldu.

Slovakya'nın EURO 2024 için belirlediği aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Martin Dubravka, Marek Rodak, Henrich Ravas

Defans: Peter Pekarik, Sebastian Kosa, Norbert Gyömber, Denis Vavro, Milan Skriniar, Adam Obert, David Hancko, Vernon De Marco

Orta saha: Matus Bero, Juraj Kucka, Tomas Rigo, Patrik Hrosovsky, Stanislav Lobotka, Ondrej Duda, Laszio Benes

Forvet: David Duris, Tomas Suslov, Ivan Schranz, Robert Bozenik, David Strelec, Lubomir Tupta, Leo Sauer, Lukas Haraslin

Slovakya, geçmişte 2016'da çeyrek finale yükseldiği EURO 2024'te ise grup aşamasında mücadele edecek. E Grubu'nda Slovakya'nın maç programı şu şekilde:

- 17 Haziran Pazartesi: Belçika-Slovakya (Frankfurt Arena, Frankfurt)
- 21 Haziran Cuma: Slovakya-Ukrayna (Düsseldorf Arena, Düsseldorf)
- 26 Haziran Çarşamba: Slovakya-Romanya (Frankfurt Arena, Frankfurt)

SLOVAKYA ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ TURNUVADA

Slovakya Milli Takımı, bu mücadelelerle grup aşamasını geçip başarılı bir performans sergilemeyi hedefliyor. Uzun yıllar Avrupa Şampiyonlarında olmayan Slovakya, son 2 turnuvaya katıldı. EURO 2016'da gruptan çıakn EURO 2020'de ise gruptan çıkamayan Slovakya tek Dünya Kupası katılımını da 2010'da yapmış ve Çeyrek Finalde elenmişti.

Slovakya'da İtalyan teknik adam Francesco Calzona 18 maçta 9 galibiyet aldı. Calzona bu sezon Napoli'yi de çalıştırmıştı. Calzona zor kaybeden bir takım yaratırken bu turnuvada gol sayısı kaderi belirleyebilir. Slovakya, son 2 maçında Galler ve San Marino'ya karşı 4-0 güldü.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.