EURO 2024'te kimler var? | Son şampiyon İtalya son 3 katılımında da final oynadı

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz yeni bir seriye başlıyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz edeceğimiz seride bugünkü takımımız B Grubundan İtalya. "Gök Mavililer" bu turnuvada da tarihe bir iz bırakmak ve her zaman yukarılarda olan futbol dolu ülkesine bir kupa daha kazandırmanın peşinde.

EURO 2024'te kimler var? | Son şampiyon İtalya son 3 katılımında da final oynadı
Yayınlanma:

İtalya Milli Takımı, EURO 2024'te turnuva tarihindeki 3. şampiyonluğu için mücadele edecek. B Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile karşılaşacak olan "Gök Mavililer", bir kez daha zirve mücadelesi verecek.

EURO 2024 YOLU

Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde şampiyona elemelerine başlayan İtalya, bu süreçte beklentilerin uzağında kaldı. Elemelere C Grubu'nda başlayan İtalya, sahasında İngiltere'ye karşı mağlubiyetle start verdi, ardından Malta'yı mağlup etti. İlk iki maçın ardından Mancini ile yollarını ayıran İtalya, göreve Luciano Spalletti'yi getirdi.

Spalletti yönetiminde 6 maç oynayan İtalya, bu süreçte 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Grupta son maça Ukrayna ile aynı puanda giren İtalya, rakibiyle deplasmanda berabere kalarak 2. sırayı elde etti ve şampiyonaya katılma hakkını kazandı. İtalya, grupta 16 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

EURO 2020'de sürpriz sayılacak bir şampiyonluk yaşayan İtalya, EURO 2024 elemelerinde 8 maçın 4'ünü kazandı 2 kez yenildi. İngiltere'ye 2 maçta da mağlup olan İtalya Ukrayna ve K. Makedonya'ya da puan kaybetti.

İtalya'nın elemelerde aldığı sonuçlar şöyle:

  • İtalya 1-2 İngiltere
  • Malta 0-2 İtalya
  • Kuzey Makedonya 1-1 İtalya
  • İtalya 2-1 Ukrayna
  • İtalya 4-0 Malta
  • İngiltere 3-1 İtalya
  • İtalya 5-2 Kuzey Makedonya
  • Ukrayna 0-0 İtalya

Öne Çıkan Oyuncular

Dünya futboluna önemli hücum oyuncuları kazandıran İtalya, turnuvalarda savunma yönüyle de öne çıkan bir ekip olarak dikkat çekiyor. Uzun yıllar savunma tandemini oluşturan Giorgio Chiellini ile Leonardo Bonucci ikilisinden yoksun olacak "Gök Mavililer", savunmadaki gücünü korumayı hedefliyor. Savunmada ve hücumda uzun yıllar sonra gençleşen takımda birçok isim ilk büyük turnuvasını oynayacak.

Kalede Paris Saint-Germain'den Gianluigi Donnarumma'yı bulunduran İtalya, savunmada ise Inter'den Alessandro Bastoni ve çok formda olan sol bek Dimarco'ya güveniyor. Orta sahada Jorginho ve Nicolo Barella gibi yıldızlara sahip olan takımda, hücum hattında Federico Chiesa ve 44 maçta 19 gol atan G. Smacaca en tehlikeli isim olarak ön plana çıkıyor.

Kadro

Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Giacomo Raspadori (Napoli), Ivan Provedel, Mattia Zaccagni (Lazio), Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur), Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Matteo Darmian, Federico Dimarco, Nicolo Barella, Davide Frattesi (Inter), Raoul Bellanova, Alessandro Buongiorno, Samuele Ricci (Torino), Riccardo Calafiori, Riccardo Orsolini (Bologna), Andrea Cambiaso, Nicolo Fagioli, Federico Chiesa (Juventus), Gianluca Mancini, Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Stephan El Shaarawy (Roma), Giorgio Scalvini, Gianluca Scamacca (Atalanta), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Jorginho (Arsenal), Mateo Retegui (Genoa).

EURO TARİHİNE BAKIŞ

İtalya Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'na daha önce 10 kez katıldı. Organizasyon tarihinde 45 maça çıkan İtalya, bu müsabakalardan 21 galibiyet, 18 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

Turnuva tarihinde 1968 ve 2020 yıllarında şampiyonluğa ulaşan İtalya, Avrupa Şampiyonası'ndaki başarılarıyla dikkat çekiyor. İşte İtalya'nın geçmiş turnuvalardaki önemli başarıları:

  • 1968: Şampiyon
  • 1980: Yarı Final
  • 1988: Yarı Final
  • 2000: Final
  • 2012: Final
  • 2020: Şampiyon

MAÇ TAKVİMİ

İtalya'nın EURO 2024 B Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

  • 15 Haziran: 22.00 İtalya - Arnavutluk
  • 20 Haziran: 22.00 İspanya - İtalya
  • 24 Haziran: 22.00 Hırvatistan - İtalya

"Gök Mavililer", zorlu B Grubu'nda güçlü rakiplerle karşılaşacak. İspanya, Hırvatistan ve Arnavutluk gibi ekiplerle oynayacak olan İtalya, turnuvada büyük bir mücadele vererek, tarihinde üçüncü kez Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor.

LUCİANO SPALLETTİ İLE GENÇ, DİNAMİK VE SERT İTALYA

Kariyerinde çok öenmli kulüp takımlarını çalıştıran 65 yaşındaki Luciano Spallettinin ilk milli takım teknik direktörlüğü deneyimi olan İtalya'da EURO 2024 de ilk büyük turnuvası olacak. Mancini sonrası 10 maçta 6 kez kazanan ve 1 kez yenilen Spalletti son 5 maçta ise sadece 1 gol yedi. Son olarak Türkiye ile 0-0 berabere kalan ve Bosna Hersek'i 1-0 yenen İtalyanlar, yeni teknik adamlarıyla sadece İngiltere karşısında mağlubiyet aldı. 3-1-4-2 ve 4-3-3 formasyonlarını İtalya'da deneyen Spalletti, çok başarılı geçen son Napoli döneminde oldukça katı bir 4-3-3 hocası olarak görünmüştü. İtalyanlar gol atmakta zorlanan ama savunmada dirençli bir takım olarak turnuvada ilk maçında Arnavutluk'u ağırlayacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.