EURO 2024'te rakibimiz Avusturya'da teknik direktör Ralf Rangnick'ten önemli açıklamalar: "Avantajlı olduğumuzu düşünmüyorum"

Avusturya'nın teknik direktörü Ralf Rangnick, Türkiye ile oynanacak EURO 2024 son 16 turu maçı öncesinde basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'yi 6-1 mağlup ettikleri hazırlık maçının yarınki karşılaşma üzerinde bir etkisi olmayacağını vurgulayan Rangnick, hazırlık aşamasının çok da önemli olmadığını belirtti.

EURO 2024'te rakibimiz Avusturya'da teknik direktör Ralf Rangnick'ten önemli açıklamalar: "Avantajlı olduğumuzu düşünmüyorum"
Yayınlanma:

Leipzig Stadı'nda milli futbolcular Christoph Baumgartner ve Nicolas Seiwald ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Rangnick, Leipzig'de Avusturya'nın başında sahaya çıkacak olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.

Rangnick, "Grup aşamasında, son 16'ya kalıp Leipzig'de maç oynayacaksınız' deselerdi 'çok iyimsersiniz' derdim. Buraya gelmiş olmamız harika, yine de bu stadyumda maç oynamamız bir şans eseri değil diye düşünüyorum. Avusturya taraftarı da Leipzig taraftarı da yarın stadyumda olacaktır," dedi.

Rangnick, Türkiye'yi hazırlık maçında 6-1 yenmelerinin yarınki maça bir etkisi olup olmayacağı sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: "Hazırlık aşaması bizim için çok önemli bir süreç değildi, o maçın yarınki maç üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Türk takımının çok güçlü olduğunu biliyoruz ama bu maç için iyi çözümler bulmaya çalışıyoruz. Hazırlık maçını kazandık diye yarına dair bir çıkarım yapmak mümkün değil. Yarınki maç tamamen başka bir görüntü arz edebilir. Yarın bir avantaj sahibi olduğumuzu düşünmüyoruz. Yapmamız gereken hazırlanmak, Türkiye’nin bizden beklediği oyunla ilgili hazırlık yapmalıyız. Kendi futbolumuzu oynayacağız. Avrupa Şampiyonası’nda gördüğümüz bir durum var; birçok takım, bireysel oyunculara dayalı, birebire dayalı oyun oynuyor. Bazıları da topa odaklı ve maçın ilk evrelerinde atak yapmaya dayalı oyun oynuyorlar. Yarın neticeyi sahada göreceğiz. Maçın hazırlık aşamasını geride bıraktık, şu an olay maçı kazanmak. Buna odaklanmamız gerek. İyi performans sergileyelim ki bir sonraki tura kalalım."

Çekya maçında Türkiye'ye çok fazla kart gösterilmesiyle ilgili soruya da değinen Rangnick, "Açıkçası çok da bilemiyorum, tabii ki maçı izledik. Çekya bence iyi iş çıkardı, uzun süre maçı iyi götürdüler. Fiziksel olarak çekişmeli bir maç oldu. Maçın başında gelen sarı kartlar ve kırmızı kart işin gidişatını değiştirdi. Dönüm noktası oldu. Kart olmasa farklı mı olurdu bilemeyiz ama Türkiye takım olarak duygusal bir takım, duyguların yoğun yaşandığı bir takım. Oyuncularımızın enerjisinin sahaya yansıması gerekecek. Yüreğimizi sahaya koymamız gerekecek," dedi.

Grup aşamasını birinci sırada tamamladıklarını, ancak yarına odaklanmaları gerektiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Yarın yeni bir gün ve yeni bir maç. Yarın sahaya odaklanmamız gerekecek, hataların bu tür maçlarda telafisinin olmadığını unutmamamız gerek. Bu düşünce yapısıyla futbol oynadığımızda bir sonraki aşamaya kalabiliriz. Varımızı yoğumuzu yarın sahaya dökeceğiz. Son birkaç maçta yaptıklarımızı yapmamız gerek. Turnuvanın başında söylediğim bir şey vardı, şampiyon olmak ya da finale kalmak imkansız değil. İspanya’yı dün gördük, harika bireysel oyuncuları olduğu gibi, üst düzey teknik bir seviyede erken aşamada presle iyi top çevirerek pozisyon yakalıyorlar. İşin bu boyutunda son derece gerçekçiyiz, tek bir yol var, turnuvada olabildiğince ilerlemek, bunu da bir sonraki maçınıza odaklanarak yapabilirsiniz. Her maçımızı son maçımız gibi düşünüyoruz. Bugüne kadar bize faydalı oldu ve bugün bizi Leipzig’e getirdi," diye konuştu.

Avusturya'nın Avrupa basınında favori gösterilmesi hakkında ise Rangnick, "Avusturya son 35 yılda hazırlık maçı olmayan maçlarda Türkiye’yi yenemedi. Dolayısıyla gazetelerin yazabileceği çok şey var. Okuması heyecanlı olabilir ama maçın sonucunu etkilemez. Her şey yarın belli olacak. Yarınki maç için farklı bir durum yok. Takımımla beraber bu şampiyonada özel duygular yaşıyoruz. Berlin’deki coşku saha kenarında devam etse 2-3 saat de sürebilirdi. Taraftarın takımla bir araya gelip 'Ben Avusturyalıyım' şarkısını söylediğini gördüğünüzde tüyleriniz diken diken oluyor," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.