EURO 2024’te sahne Türkiye’nin: Rakip Kvaratskhelia ve Mikautadze'li Gürcistan

EURO 2024 bol gollü başlarken son maçlarda da sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. F Grubunda oynanacak iki maçla gruptaki ilk maçlar sona erecekken günün ilk maçında Türkiye, Gürcistan’a konuk oluyor.

EURO 2024’te sahne Türkiye’nin: Rakip Kvaratskhelia ve Mikautadze'li Gürcistan
Yayınlanma:

EURO 2008’ten bu yana büyük turnuvalarda hayal kırıklığı yaşayan A Milli takımımız tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonalarına giden Gürcistan’la karşılaşıyor.

Gelecek vaat eden yetenekli ön taraf ve eksik savunmasıyla turnuvaya katılan Türkiye’de orta sahada ise Hakan Çalhanoğlu gibi bir dünya lideri yer alıyor.

SON 5 MAÇTA GALİBİYET YOK!

Son 5 maçta galip gelemeyen A Milliler, V. Montella ile ilk 3 maçında ise 3 galibiyet alarak EURO 2024’e lider olarak katılım sağlamayı başarmıştı.

Son maçta Polonya’ya karşı özellikle ilk yarıda kötü bir performans sergileyen Milliler ikinci yarıda Barış Alper ve Arda’nın oyuna girmesiyle oyunu dengelemiş ancak sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

Özellikle savunmada Samet Akaydin’in form durumu düşündürürken ilerde nasıl bir formasyon uygulanacağı da merak konusu.

Türkiye, EURO 2020’de 3 maçta puan alamamış ve 1 gol atmıştı. Milliler Avrupa Şampiyonalarında son galibiyeti ise EURO 2016’da grubun 3. maçında Çekya’ya karşı 2-0 ile almış ancak bu galibiyet yeterli olmamıştı. Avrupa Şampiyonalarında son 3 maçını kazanamayan son 6 maçta ise 1 galibiyet 5 beraberlik alan Türkiye, Gürcistan karşısında turnuvaya galibiyetle başlamak istiyor.

Gürcistan ve Türkiye daha önce 5 kez karşılaştı 3 kez kazanıp 1 kez yenildi. İki takım son olarak 2011-2012’de hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve maçı A Milliler 3-1 kazanmayı başarmıştı.

GÜRCİSTAN’DA 3 İSME DİKKAT!

Gürcistan, 161 milyon euro değeriyle 24 takım arasında en değerli 20. takım konumunda. Takımda en değerli isim 80 milyon euro değerle Khvicha Kvaratskhelia.

2022-2023 sezonunda Napoli ile İtalya Seria A’da en değerli isim seçilen Kvara bu sezon ise 45 maçta 11 gol 9 asistlik katkı verdi. EURO 2024’te Gürcistan'ın file bekçisi 23 yaşındaki kaleci Mamardashvili de İspanya La Liga’da Valencia ile iyi performans sergilediği bir sezonu geride bıraktı.

Gürcistan’da dikkat çeken bir diğer isim 23 yaşındaki golcü Mikautadze. Mikautadze, 2022-2023 sezonunda Fransa Lig 2’de gol kralı olurken geride bıraktığımız sezonda ise Metz ile 31 maçta 14 gol 4 asist yapmayı başardı. Gürcistan özellikle bu 3 ismin üzerine kurulu bir takım ve sürpriz için sahaya çıkıyor.

TÜRKİYE İLK 11:

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.