EURO 2024’te yıldızlarla dolu Portekiz, namağlup Slovenya karşısında: Tek maçı Slovenya kazanmıştı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turu heyecanı bugün Portekiz ile Slovenya arasında yaşanacak. Frankfurt Arena’da oynanacak bu kritik mücadelede galip gelen takım, çeyrek finale adını yazdıracak ve Fransa’nın rakibi olacak.

EURO 2024’te yıldızlarla dolu Portekiz, namağlup Slovenya karşısında: Tek maçı Slovenya kazanmıştı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Portekiz, grup aşamasını lider olarak tamamlamayı başardı. F Grubu'nda Türkiye ve Çekya'yı mağlup eden Portekiz, son maçında ise rotasyonlu kadrosuyla Gürcistan'a karşı 2-0 mağlup olmuştu. Bu sonuçlarla gruptan 6 puan ve 2 averajla lider olarak çıkan Portekiz, çeyrek finalde ilerlemek için Slovenya ile karşılaşacak.

SLOVENYA 3 MAÇTA 3 BERABERLİK ALDI

Slovenya ise grup aşamasında 3 beraberlik alarak C Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı ve en iyi üçüncülerden biri olarak son 16'ya yükseldi. Slovenya, bu turnuvada henüz galibiyet alamazken, Portekiz karşısında ilk galibiyetini elde etmeyi hedefliyor. Slovenya C grubunda İngiltere, Sırbistan ve Danimarka gibi sert takımlarla karşılaşmıştı.

Zorlu maçın hakemliğini İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Orsato üstlenecek. Orsato'nun yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak, dördüncü hakem ise Norveç'ten Espen Eskas olacak.

JURE BALKOVEC İLK 11'DE

Slovenya'nın sol beki Erik Janza, grup aşamasında gördüğü iki sarı kart nedeniyle bu maçta cezalı durumda. Janza'nın yerine geçen sezonu Alanyaspor'da geçiren ve son 4 sezonda Süper Lig’de forma giyen Jure Balkovec ilk 11’de sahada. Slovenya'da ayrıca Jaka Bijol, Zan Celar, Petar Stojanovic ve Zan Vipotnik sarı kart ceza sınırında bulunan isimler.

Portekiz ve Slovenya daha önce sadece bir kez karşılaştı. 26 Mart’ta oynanan bu hazırlık karşılaşmasında Slovenya'nın 2-0 galibiyeti vardı. O maçta goller A. Cerin ve T. Elsnik’ten gelmişti. Slovenya, Avrupa Şampiyonası tarihindeki ilk galibiyetini bu maçta elde etmek istiyor. İkinci kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Slovenya, ilk deneyiminde 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşamış ve gruplarda turnuvaya veda etmişti.

Portekiz’de bu maçta ilk 11 şöyle: Diogo Costo, J. Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Vitinha, Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao, C. Ronaldo

Slovenya ilk 11’i: Jan Oblak, Karnicik, Drkusic, J. Bijol, J. Balkovec, Stojanovic, A. Cerin, Elsnik, Mlakar, Sporar, Benjamin Sesko

Portekiz EURO 2016’yı kazanmış EURO 2020’de ise Belçika’ya son 16 turunda yenilerek elenmişti. Slovenya ise EURO 2000’den beri ilk kez Avrupa Şampiyonalarında boy gösteriyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.