Fenerbahçe 2'de 2 için Twente karşısında: Zorlu karşılaşma için Mou'nun planı!

Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci hafta mücadelesinde Hollanda temsilcisi Twente ile karşılaşmaya hazırlanıyor. İlk hafta Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımını 2-1 mağlup ederek gruplara iyi bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, Süper Lig'deki Antalyaspor galibiyetiyle de moral bulmuş durumda. Fenerbahçe, Twente karşısında galibiyet alarak Avrupa’da 2’de 2 yapmak ve grup liderliği için avantaj yakalamak istiyor.

Fenerbahçe 2'de 2 için Twente karşısında: Zorlu karşılaşma için Mou'nun planı!
Yayınlanma:

Kritik mücadele öncesinde sarı-lacivertli ekipte önemli eksikler bulunuyor. Union Saint-Gilloise maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Bright Osayi-Samuel, Twente maçında forma giyemeyecek. Ayrıca, tecrübeli savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü de sakatlığı sebebiyle bu önemli karşılaşmada sahada yer alamayacak.

mou.jpg

JOSE MOURİNHO’NUN TAKTİĞİ VE KADRO SEÇİMİ MERAK KONUSU

Fenerbahçe’nin hücum hattındaki zengin rotasyonu, Mourinho’nun hangi oyuncularla sahaya çıkacağı konusunda tartışmalara yol açıyor. Bosnalı golcü Edin Dzeko, orta sahada Fred ve Szymanski gibi yıldız isimler, Fenerbahçe’nin Twente karşısında galibiyet umutlarını artıran oyuncular arasında yer alıyor. Özellikle yeni transfer En-Nesyri ve hücum organizasyonundaki kilit rol oynayan Maximin’in performansı merakla bekleniyor.

Sahadaki oyun ve oyuncular arası rotasyonlarla farklı denemeler de yapabileceği konuşulan Mourinho'nun bu önemli Avrupa Ligi akşamında hamleleri ve tercihleri belirleyici olacak.

İKİ TAKIM ARASINDA BEŞİNCİ RANDEVU

Fenerbahçe ve Twente, Avrupa arenasında beşinci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan dört karşılaşmada Fenerbahçe, Hollanda temsilcisine karşı üstünlük sağladı. İlk olarak 2009-10 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında karşılaşan iki ekip, o dönemde Fenerbahçe’nin bir galibiyet ve bir mağlubiyetle eşleşmeyi tamamlamasına sahne olmuştu. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda tekrar karşılaşan takımlar arasında Fenerbahçe, rakibini hem iç sahada 5-1, hem de deplasmanda 1-0 yenerek üstünlük kurmuştu.

fbbs.jpg

TWENTE, ZORLU RAKİP

Hollanda ekibi Twente, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Manchester United ile 1-1 berabere kalarak güçlü bir rakibe karşı direncini ortaya koymuştu. Avrupa’da üst turları hedefleyen Hollanda temsilcisi, Fenerbahçe karşısında sahasında oynayacağı bu mücadelede avantaj elde etmek istiyor.

SARI-LACİVERTLİLERDE LİGDE TEK MAĞLUBİYET

Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig’de çıktığı 7 maçta yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Ezeli rakibi Galatasaray’a kaybeden sarı-lacivertliler, ligde 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Jose Mourinho’nun öğrencileri, şu ana kadar ligde rakip fileleri 16 kez havalandırırken, kalesinde sadece 5 gol gördü.

İNGİLİZ HAKEM YÖNETECEK

Twente ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi İngiliz hakem Chris Kavanagh yönetecek. Yardımcı hakemlik görevlerini ise yine İngiltere’den Lee Betts ve Hames Mainwaring üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sam Barrott olacak.

22.00 | Twente-Fenerbahçe | TRT Spor

fv.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.