Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF başkanlığı seçimlerine sert eleştiri: "Vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu?"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yeniden başkanlığa aday olmasını sert bir şekilde eleştirdi. TFF'nin Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda konuşan Koç, Büyükekşi'yi “futbol tarihimizin en kötü federasyon başkanı” olarak nitelendirerek, “Yönetim şekli toplumun hiçbir yerinde kabul görmeyen, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen başkan adayı olarak çıkmanızı tebrik ederim” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF başkanlığı seçimlerine sert eleştiri: "Vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu?"
Yayınlanma:

Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü olarak TFF seçimlerini 'yok hükmünde' saydıklarını belirtti. Seçim sürecinin antidemokratik olduğunu ve hür iradelerinin gasp edildiğini vurgulayan Koç, “Seçimlerin bizler için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bir tebriği de federasyon başkanı Büyükekşi ve onun için lobi yapanların hak ettiğini düşünüyoruz” dedi.

“KUMPAS VE BASKILARLA DEMOKRATİK SÜREÇ BALTALANDI”

Koç, TFF başkanlığına adaylığını geri çeken Servet Yardımcı'nın açıklamalarına dikkat çekerek, “Futbol dünyası çok küçük. Kimi kulübe geçmiş borçlarını ödeme vaatleri, kimi kulübe hakemlerinizi seçiyorlar gibi saçma sapan söylemlerle demokratik süreç baltalanmıştır. Antidemokratik yaklaşımlar, bu seçimde aday olmayı düşünen kişilere de uygulanmıştır” ifadelerini kullandı. Yardımcı'nın 'malum kirli yapı' ifadesine atıfta bulunan Koç, bu ifadelerin ne anlama geldiğinin ve bu iddiaların neden yargı tarafından araştırılmadığının açıklanması gerektiğini söyledi.

“VİCDANINIZI RAHATSIZ ETMİYOR MU?”

Mehmet Büyükekşi'ye yönelik eleştirilerine devam eden Koç, “Seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu? Onurlu, haysiyetli ve şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz” dedi. Bu sözleri üzerine tepki gösteren Büyükekşi'ye, Koç cümlesini geri alarak özür diledi. Ancak, TFF'nin sorunları halının altına süpürerek çözmeye çalıştığını ve bu durumun Türk futbolundaki kaosu daha da artırdığını belirtti. Koç, geçen sezon yaşanan skandalları hatırlatarak, TFF'nin yönetim beceriksizliğini eleştirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu sert eleştirileri, TFF seçimlerinin ve Mehmet Büyükekşi'nin başkanlığına yönelik tartışmaları daha da alevlendirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.