Fenerbahçe Kongresinde Başkan Ali Koç, ateş püskürdü: "Trabzon'da yaşananlara göz yumulmuştur”

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısı, gerekli çoğunluğun sağlanmasıyla Ülker Stadı'nda başladı.

Fenerbahçe Kongresinde Başkan Ali Koç, ateş püskürdü: "Trabzon'da yaşananlara göz yumulmuştur”
Yayınlanma:

Sarı-lacivertli kulübün üyelerinden 22 bin 588'in üzerinde katılımın sağlandığı toplantıya taraftarların da katılımı yoğundu. Kongrede açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, tarihi bir gün yaşandığını ve çoğunluğun sağlanması için gereken sayının aşıldığını belirtti.

Bilecik, toplantının açılışında Gayrettepe'de yaşanan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Ardından, "Bugünü iyi not edin. İleride bir gün hepinizin bugünü gururla hatırlayacağını 'Ben de oradaydım' diyeceğinizi biliyoruz. Bugün hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gün." diyerek katılımcıları motive etti.

Fenerbahçe'nin rekabetçi ruhunu vurgulayan Bilecik, kulübün son zamanlarda yaşadığı zorluklara dikkat çekti. "Fenerbahçe oyunun içinde ancak yarışın dışında kalsın" diyenlere karşı kulübün mücadele azmini övdü ve yapılan haksızlıkların sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Bilecik'in konuşmasının ardından genel kurul başkanlık divanına Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı olan Uğur Dündar seçildi. Toplantının ana gündem maddesi, 17 Mart 2024'te oynanan Süper Lig müsabakasında yaşanan olaylar ve Türk futbolundaki genel durumun değerlendirilmesi olarak belirlendi. Bu çerçevede, futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi de dahil olmak üzere alınacak aksiyonlar ele alınacak.

ALİ KOÇ'TAN ERDEN TİMUR VE BÜYÜKEKŞİ'YE SERT SÖZLER

Daha sonra konuşmaya başlayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, oldukça sert bir konuşma yaptı ve 2006 yılında oynanan Denizlispor- Fenerbahçe maçından, FETÖ kumpası olarak adlandırdığı şike soruşturmasına, Çaykur Rizespor’u 5-1 yenen Fenerbahçe’nin Trabzon’da otobüsünün kurşunlanmasına, oynanamayan Süper Kupa Finalinden son olarak Trabzon’da yaşanan olaya kadar farklı kişilere eleştirilerde bulunan Ali Koç, özellikle Galatasaray yöneticisi Erden Timur ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye dair sert söylemlerde bulundu. Ayrıca A Spor’un da farklı görüşlere rağmen stada alındığını belirtti ve A Spor’u ıslıklayan taraftarlara bu konuda haklı iken haksız duruma düşmeyelim” diyerek kendi konuşmasına odaklanılmasını istedi. Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili "Kim üstüne alınırsa alınsın Trabzon'da yaşananlara göz yumulmuştur. Vali ve Emniyet Müdürü gerekli güvenliği sağlayamamıştır." diyen Ali Koç daha sonra 17 dakikalık 2006’dan günümüze uzanan “Neden isyan ediyoruz” başlıklı bir video ile taraftarları baş başa bıraktı ve videonun ardından toplantıya ara verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.