Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan açıklama: Zaten asla Şampiyonlar Ligi’ni kazanamazdık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ikinci maçında Fransa temsilcisi Lille ile 1-1 berabere kalarak elendikleri karşılaşmanın ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan açıklama: Zaten asla Şampiyonlar Ligi’ni kazanamazdık
Yayınlanma:

Mourinho, takımının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu belirterek, "Oyuncularıma şunu söyledim; onlarla gurur duyuyorum. Takım olarak her şeyi yaptık. Taktiksel anlamda, duygusal anlamda. İki topumuz direkten döndü, 3-4 net pozisyon kaçırdık. Bugün sadece bir takım kazanmayı hak etti. Maalesef kaybettik. Şampiyonlar Ligi’nde dev takımlarla oynama şansını kaybettik, ama zaten asla Şampiyonlar Ligi’ni kazanamazdık. Belki bir-iki büyük takımı yenebilirdik, ancak bugün bu şansı kaybettik. Avrupa Ligi’nde çok iyi işler yapabiliriz" dedi.

"SÜPER LİG'E ODAKLANACAĞIZ"

Mourinho, sakat oyuncular Fred ve Ferdi'nin eksikliğinin takımı etkilediğini vurgulayarak, "Bu saatten sonra Süper Lig’e odaklanacağız. Orada aynı heyecanla oynayacağız. Bugün Fred ve Ferdi gibi iki kreatif oyuncumuz yoktu. Bir tanesinin olmaması zor, iki tanesinin olmaması daha zor. Ama oyuncularımla gurur duyuyorum. Her şeylerini verdiler" ifadelerini kullandı.

Mourinho, taraftarlara esprili bir şekilde hitap ederek, "Eğer kelimesinin devamını merak ediyorsanız, sizi Roma - Sevilla Avrupa Ligi finalini izlemeye davet ediyorum. O zaman ‘eğer’in devamını anlarsınız" diyerek konuşmasına devam etti.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE YER ALMAYI TERCİH EDERDİM"

Tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi’nde yer almayı tercih ettiğini, ancak Avrupa Ligi’nde de güçlü bir performans sergileyebileceklerini ifade etti: "Ben profesyonelim. Beni değil, kulübümüzü, taraftarlarımızı etkiliyor. Ben Şampiyonlar Ligi’nde yer almayı tercih ederdim. Yeteri kadar tecrübem var. Avrupa Ligi’nde şansımız var. Kendi seviyemizde takımlarla oynama şansımız var. Çekişme anlamında Avrupa Ligi daha iyi."

"YETERİNCE POZİSYON ÜRETTİK"

Mourinho, Fransız ekibi Lille'in kalecisi Chevalier'in performansının maçın sonucunu belirlediğini belirtti: "Normalde futboldan anlamayan gazeteciler çok fazla istatistiğe odaklanırlar. Bugün baktığınız zaman iki topumuz direkten döndü, üç tane kalecilerinin inanılmaz kurtarışı vardı. Yeterince pozisyon ürettik, ancak rakip kaleci Chevalier arka arkaya kurtarışlar yaptı. Rakip takım topu tutma anlamında iyi işler yaptı, ama gol atmak için şutları yoktu. Bugün bu zorluklara rağmen maçın oyuncusu onların kalecisiydi."

"YENİ FORMATA ADAPTE OLMAMIZ GEREKİYOR"

Mourinho, UEFA'nın yeni formatının zorluklarına da değinerek, "Avrupa Ligi’nin yeni formatı neden böyle bilmiyorum ama adapte olmamız gerekiyor. Üst üste maçlar oynamanıza sebep oluyor. Her hafta ortasında maç oynuyorsunuz. Umarım Süper Lig’deki rakiplerimiz için de aynı durum geçerli olur. Bazı pozisyonlarda harika rotasyon yapabiliyoruz. Ama bu yeni format biraz garip. Para karar veriyor. Bizim de buna adapte olmamız gerekiyor" dedi.

Mourinho, transferle ilgili gelen bir soruya, "Şu anda iki oyuncumuz sakat ve bu oyuncular sezon boyu sakat olamayacaklar. Her bir oyuncu sakatlandığında transfer düşünemem. Ben herhangi bir şey talep etmiyorum. Sakat olan oyuncuların bir an önce dönmesi için çalışıyoruz. Benim için en önemli turnuva sıradaki turnuvadır. Cumartesi günü zor bir maçımız var ve buna odaklanacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmiş olsa da Mourinho'nun liderliğinde Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans sergilemek için mücadele edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.