Fenerbahçe’de yeniden "Yugoslav" ekolü

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, bu kez işini şansa bırakmak istemiyor.

Fenerbahçe’de yeniden "Yugoslav" ekolü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

İsmail Kartal yönetiminde şampiyonluk hasretini dindirmek isteyen Fenerbahçe, yoğun bir transfer dönemi geçirdi. Yıldız isimlerin, transfer çalımlarının bol bol konuşulduğu transfer döneminde Fenerbahçe geçmiş günleri hatırlatan transferleriyle de ön plana çıktı.

2000-2001 sezonunda Mert Meriç(Misko Mirkovic), Zoran Mirkovic, Nikola Lazetic, Milan Rapaic, Elvir Baljic gibi eski “Yugoslav” futbolcularla şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe benzer bir birlikteliği yine yakalamış görünüyor.

Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek milli takımı oyuncularından kurulu bu takım Mustafa Denizli yönetiminde şampiyonluğa ulaşmış “Efsane Geri Döndü” manşetleriyle karşılanmıştı.

DÜNYA YILDIZLARI İSTANBUL’DA BULUŞTU

Enner Valencia’nın ardından “net” bir golcü arayışına başlayan Fenerbahçe, rotasını Bosnalı golcü Edin Dzeko’ya çevirdi. Uzun uğraşlar sonucunda tamamlanan transferle Premier Lig, Bundesliga ve Serie A’yı sallayan golcü Süper Lig’e imza attı. Bosna Hersek milli takımının da formasını giyen Dzeko bu sezon Fenerbahçe’nin en önemli silahı olacak.

GECE YARISI TRANSFER ÇALIMI

Transfer sezonunun belki de en önemli çalımlardan denebilecek Dusan Tadic, bir gece yarısı uçağı ile İstanbul’a indiğinde çok büyük ses getirmişti. Southampton ve Ajax’ta taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bırakan Tadic, zaman zaman milli futbolcu Orkun Kökçü ile yaşadığı gerilimlerle adı anılsa da klasından şüphe ettirmeyecek bir isim.

Sırbistan milli takımının da lideri konumundaki Tadic, hem liderlik vasfı hem oyun içindeki karakteriyle Fenerbahçe’yi de bu sezon taşıyabileceğinin sinyallerini verdi.

KALE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜNE EMANET

Volkan Demirel’in son dönemlerinde başlayan kaleci arayışı Fenerbahçe’de bir türlü nihayete ermedi. Altay Bayındır’ın transferiyle sonlandığı düşünülen süreç, son dönemlerdeki tartışmalı maçlarla yeniden alevlendi. Altay’ın üst üste yediği hatalı goller ve taraftarla kopan bağı, Fenerbahçe’yi kaleci arayışına yönlendirdi.

Kalede hata yapmak istemeyen Fenerbahçe, Dinamo Zagreb’in dünya üçüncüsü kalecisi Dominik Livakovic’i kadrosuna kattı. Hırvat kaleci, milli takım ve Dinamo Zagreb günlerini İstanbul’da da tekrarlarsa Fenerbahçe taraftarına uzun bir zaman sonra rahat günler geçirtebilir.

İSMAİL KARTAL ONDAN VAZGEÇMİYOR

Fenerbahçe’nin son yıllardaki olumlu transferlerinden olsa da düzenli süre almaması sebebiyle tartışmalı olan Miha Zajc, sözleşmesi bitmişti. Ancak İsmail Kartal’ın gelişiyle yeniden sözleşme yenilenen Zajc, son dönemde Kartal’ın tercihleriyle yeniden tartışmalı hale gelse de rotasyonda en önemli isimlerden olacağa benziyor.

“YUGOSLAV EKOLÜ” YENİDEN

Bosna Hersek’ten Dzeko, Sırbistan’dan Tadic, Slovenya’dan Zajc ve Hırvatistan’dan Livakovic ile eski Yugoslav ülkelerinden yeni bir karma oluşturan Fenerbahçe, 2000-01 sezonunun tekrarını yaşamak için tüm imkanları seferber etti.

Hem şampiyonluk hasretini dindirmek hem de eski günlere dönmek için çabalayan Fenerbahçe milli araya liderlik koltuğunda girdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.