Fenomen atıcı Yusuf Dikeç, Ankara'ya döndü

Paris 2024 Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç, İstanbul'dan Ankara'ya döndü.

Fenomen atıcı Yusuf Dikeç, Ankara'ya döndü
Yayınlanma:

Dikeç, 51 yaşında olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Dikeç’i Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye Atıcılık Federasyonu yetkilileri ve genç sporcular çiçeklerle karşıladı.

Dikeç, olimpiyat tarihinde Türkiye'ye atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazanmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Şevval İlayda Tarhan ile birlikte çalışmanın kendisine büyük bir sinerji kattığını ifade eden Dikeç, "Şevval'le 2-3 yıldır beraber çalışıyoruz. Çok iyi bir atıcı. Daha büyük madalyalar getireceğimize söz veriyoruz. Los Angeles 2028’e kadar durmak yok. İki gün sonra tekrar antrenmanlara başlayacağız," dedi.

Sosyal medyada dikkat çeken atış tarzı hakkında da konuşan Dikeç, bu duruşu bilerek yapmadığını, vücudun atış yaparken daha stabil kalması için böyle durduğunu söyledi. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu detayla ilgili, "Eli cebinde ıslık çalarak şampiyon olunmaz, demiştim. Şimdi bana 'Elin cebinde madalya aldın' diye mesaj atıyorlar. Bu başarı, 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin, bizleri izleyen gençlerin emeğinin karşılığıdır," şeklinde yorum yaptı.

Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ile yakaladıkları uyumdan da bahsederek, "Şevval zaten gençler Avrupa ve dünya şampiyonu. Başarılı bir sporcu. Hiçbir zaman madalyayı tek başıma aldığımı söylemedim. Bu başarı, ortağım ve 85 milyon Türkiye’nin emeğidir. Bu bir ekip işidir. Herkes rolünü iyi oynadığında ortaya güzel bir sonuç çıkıyor. İlayda ile bize verilen rolü iyi oynadık," şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.